Se scumpeste mancarea! Preturile alimentelor sunt la un nivel record
Actual

Se scumpeste mancarea! Preturile alimentelor sunt la un nivel record

A.S.
11 iun 2018

Preturile mondiale la alimente au atins cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni. Indicele global al preturilor la produsele alimentare a crescut in luna mai 2018, comparativ cu luna precedenta, impulsionat de majorarea semnificativa a preturilor lactatelor, a anuntat, joi, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza Reuters, conform agerpres.ro.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna mai 2018, acest indice a urcat cu 1,2%, comparativ cu luna precedenta, pana la un nivel de 176,2 puncte, acesta fiind cel mai ridicat nivel inregistrat dupa luna octombrie a anului trecut.

De asemenea, FAO estimeaza ca productia mondiala de grau in 2018 se va situa la 754,1 milioane tone, in crestere fata de estimarile de luna trecuta ca urmare a imbunatatirii prognozele pentru mai multe tari mari producatoare de grau precum Argentina, Canada si SUA.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook