Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat că de la 1 august, Metrorex și STB își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană. Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară.

În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei).

În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Citeste si: Un autocar cu 21 de copii a luat foc la Botoșani

Oficialii din minister au precizat că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.  

Care va costul unui bilet sau abonament la STB-Metrorex 

Prețul biletelor se aliniază astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor:

- O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/ Metrorex va fi 5 lei.

- Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

-Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

- Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

- Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară, anunță Ministerul Transporturilor. La metrou, o călătorie ca costa 3 lei, față de 2,5 lei în prezent[Sursa foto: Facebook / Ministerul Transporturilor]

- Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB/ Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB/ Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB/ Metrorex).

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 20 iunie 2024: Un proiect nou este pe cale să apară în viața Săgetătorilor. Nativii Gemeni rezolvă câteva probleme care persistau din trecut- radioimpuls.ro

- Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 13 iulie 2021: Cum evoluează euro şi dolarul?

Ministerul Transporturilor promite condiții mai bune de călătorie

Potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie- prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

Atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul.

La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si