Multe persoane se întreabă dacă se spală rufe azi, 4 mai 2024, în Sâmbăta Mare din Săptămâna Patimilor. Iată răspunsul pe care toți creștin-ortodocșii ar trebuie să îl respecte!

Se spală azi, 4 mai 2024, în Sâmbăta Mare

Sâmbăta Mare, ultima zi din Săptămâna Patimilor, comemorează ziua în care trupul lui Iisus Hristos a fost pus în mormânt.

În Sămbăta Mare, copiii și adulții se îmbracă în haine noi și merg la biserică pentru a primi Sfânta Împărtășanie.

Preoții spun că în această zi nu este bine să speli, fiind vorba de o zi sfântă.

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Patimilor

Tradiția mai spune că nu este bine să dormi în Sâmbătă Mare, întrucât atunci când se deschid cerurile Domnul poate vedea înlăuntrul ființelor, iar dorinţele pe care ţi le pui se vor împlini.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

În Sâmbăta Mare, gospodinele fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte: vopsesc ouăle, pregătesc cozonacii şi pasca, drobul şi friptura de miel.

Citește și: Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox în Sâmbăta Mare pe 4 mai 2024

Se spală azi, 4 mai 2024, în Sâmbăta Mare?

Se spală azi, 4 mai 2024, în Sâmbăta Mare?

[Sursa foto: freepik]

Rugăciune pentru Sâmbăta Mare

”Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia

cea cumplită si i-ai suit in rai.

Îngroapă păcatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă intunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fata Ta.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Așa Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima; care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut inviat din morti si la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamant la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.

Îndura-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta. Amin”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si