Se spală de Buna Vestire 2022? Buna Vestire este cea mai importantă sărbătoare care are loc în Postul Paștelui și are loc pe data de 25 martie. Totodată, este prima sărbătoare în care creștinii care postesc pot mânca pește și preparate din pește.

Citeste si: Rugaciunea pentru Postul Paştelui

Sărbătoarea închinată Maicii Domnului, Buna Vestire 2022 mai este cunoscută în popor și ca Ziua Cucului sau Blagoştevenia și este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire

În ziua de Buna Vestire nu se muncește, nu se spală rufe, nu se calcă, având în vedere că este o sărbătoare cu cruce roșie. Se spune că cei care nu țin cont de aceste lucruri riscă să aibă parte de rele și să atragă energiile negative în casele lor. 

Citeste si: Mesaje de Buna Vestire 2022. Cele mai frumoase mesaje creștine

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, pentru a nu fi urmăriți de ghinion pe tot parcursul anului, în ziua de Buna Vestire sunt interzise certurile. Potrivit tradiției, cei care se ceartă de Buna Vestire vor avea tot anul motive de supărare și vor fi urmăriți de ghinioane.

Tradiții de Buna Vestire 2022

O tradiție de Buna Vestire spune că este bine ca oamenii să pună pe pragul casei pâine și sare.

Se spune că îngerii vor veni și se vor hrăni cu acestea, oferind apoi protecție divină. 

De Buna Vestire există o superstiție potrivit căreia oamenii trebuie să aibă bani în buzunar. De fiecare dată când aud glasul cucului, oamenii trebuie să arunce câte o monedă în spate, iar dacă se întâmplă ca pasărea să le cânte în față, atunci înseamnă că anul va fi unul foarte bun. 

Buna Vestire 2022 pică în Postul Paștelui, însă în această zi se va face dezlegare la pește. Se spune că este foarte important să se mănânce pește, iar cei care o vor face vor trece peste probleme cu ușurință, asemenea peștelui care înoată în apă.

Citeste si: Acatistul Bunei Vestiri: Când trebuie citit şi ce beneficii aduce?

Un alt obicei din străbuni este că, de Buna Vestire, nu avem voie să ieșim din casă flămânzi. În această zi este obligatoriu să se mănânce bine, să nu se simtă deloc senzația de foame și să nu se iasă din casă cu stomacul gol.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Fetele nemăritate și băieții care nu s-au căsătorit, dar care vor să afle când se va întâmpla acest lucru îi pot adresa următoarea întrebare cucului: Cucule voinicule, câți ani îmi vei da, pan' m-oi însura/mărita?

Se crede că fiecare cântat al cucului reprezintă un an de așteptare. În cazul în care cucul nu cânta, atunci feciorii sau fetele urmau să se căsătorească imediat.

Citeste si: Calendar ortodox aprilie 2022: cele mai importante sărbători


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si