Se spală de Buna Vestire 2023? Pe data de 25 martie, creștin ortodocșii sărbătoresc Buna Vestire. Această sărbătoare este cea mai importantă din Postul Paștelui. De asemenea, este prima sărbătoare în care se poate mânca pește.

Această zi mai este cunoscută drept Ziua Cucului sau Blagoştevenia.

Se spală de Buna Vestire 2023? Ce nu este bine să faci azi?

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

În această zi este complet interzis să se spele rufe, să se calce, să se muncească. Este o sărbătoare marcată cu cruce roșie. Cei care nu respectă aceste lucruri, vor avea parte de ghinion și vor atrage energii negative în casele lor.

Mai mult de atât, în această zi sunt complet interzise certurile. Cei care se ceartă, vor avea parte de supărare și vor fi urmăriți de ghinion.

Citește și: Sărbătoare marți, 14 martie 2023. Ce apare în calendarul ortodox

De Buna Vestire, oamenii trebuie să pună pe pragul casei, pâine și sare. În acest fel, îngerii vor veni și se vor hrăni cu ele. De asemenea, este oferită protecție divină.

În această zi este foarte important ca oamenii să aibă bani în buzunar. Atunci când aud glasul cucului, trebuie să arunce o monedă în spate.

Dacă pasărea cântă în față, acest lucru semnifică un an foarte bun.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Buna Vestire pică în Postul Paștelui. Este dezlegare la pește în această zi.

Creștinii trebuie să mânănce pește pentru a trece peste probleme mult mai ușor.

Un alt obicei din străbuni este că, de Buna Vestire, nu avem voie să ieșim din casă flămânzi. În această zi este obligatoriu să se mănânce bine, să nu se simtă deloc senzația de foame și să nu se iasă din casă cu stomacul gol.

Rugăciunea care trebuie rostită în această zi

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preasfânta Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre.

Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Numele Tău.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

Se spală de Buna Vestire 2023? Este sărbătoare mare pe 25 martie 2023

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău, vie Împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, da-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin ”.

Citește și: Buna Vestire 2023. Ce nu se face în această zi sfântă?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si