Codul galnen de la ANM a intrat în vigoare la ora 12:00 şi este valabil până la ora 21:00. Vijeliile se vor manifesta în Crişana, Maramureş, local în Transilvania, Banat şi la munte.

Citeste si: Avertizare nowcasting de furtuni pentru localitățile din Bihor și Timiș

Cele 16 județe avertizate sunt: Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Mehedinţi.

Cod galben de ploi și vijelii

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 9 iunie, ora 12- 9 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântuluiși izolat grindină și vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

COD GALBEN de ploi și vijeli, valabil pentru joi, 9 iunie 2022

[Sursa foto: Meteo Romania]

Cum va fi vremea în Capitală

ANM a publicat joi dimineață și o prognoză specială valabilă până azi la ora 21.00.

Potrivit site-ului ANM, vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară, vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Canicula se instalează în toată țara

Valorile termice sunt mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

În intervalul 13-20 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si