Sigur va aduceti aminte de Sebi, o mana de om pentru care parintii luptau din rasputeri. S-a nascut fara sa auda iar sistemul medical din Romania nu il ajuta prea mult. Dupa multe zbateri...in ziua in care a implinit un an i s-au aplicat implanturi cohleare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

ELIZA SFARTI: Am asteptat pana la 3 luni ale lui Sebi pentru un diagnostic concret si acela a fost de hipoacuzie neurosenzoriala, bilaterala profunda...adica nu auzea nici daca dadeai cu tunul. Daca eram intr-o alta tara puteam sa facem implantul si la 3 luni, nu la un an.

Sebi si parintii traiesc acum in Italia. Familia a decis ca intr-o alta tara, micutul are sanse mai mari sa faca progrese.

"Suntem din iulie aici, in 5 luni de zile Sebi a facut niste evaluari pe care jnu le-a facut timp de 3 ani in tara".

In fiecare an, in tara noastra sunt diagnosticati 600 de copii cu hipoacuzie. Cea mai mare problema este intarzierea cu care sunt descoperite deficientele de auzi la bebelusi.

VLAD VOICULESCU: de anul viitor toti copiii nascuti in romania in spitalele de stat vor fi testati auditiv inca din maternitate

Toate maternitatile si sectiile de terapie intensiva pentru copii vor fi dotate cu aparate speciale de
testare. In total 335.

DR SEBASTIAN COSMA:  surditatea nu doare, copilul mic nu ne spune niciodata ca nu aude pentru ca nici nu stie ca ar trebui sa auda si stim deja ca auzul este indispensabil pentru comunicare.

Copiii pot trai normal daca sunt diagnosticati la timp si primesc implanturile cohleare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si