Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, despre cele 59 de cazuri de coronavirus diagnosticate sâmbătă: Acest salt e un element de alarmă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări cu coronavirus din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă şi că transmiterea intracomunitară este o realitate. De asemenea, el a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani şi că se pune problema posibilităţii izolării lor la domiciliu.

Author: R.B. sâmbătă 21 martie 2020 , 19:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Acest salt faţă de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaţilor creşte, pentru a putea face o previziune şi pentru a se urmări ce se poate întâmpla. Dacă creşterile de 15 – 20 cazuri s-au menţinut constante până acum, o creştere de 60 de cazuri arată o tendinţă de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur.

Să sperăm că această situaţie nu va fi extrem de dinamică”, a declarat secretarul de stat la  Digi24.

Citeste si: Mesaj RO-ALERT pentru români. Apelul important al autorităților

El afirmă că ”problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situaţie, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenţia constă în întreruperea acestui lanţ de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinaţi, izolaţi”.

Conform lui Moldovan, cu cât populaţia are înţelegere mai mare, cu atât va fi mai bine controlată infecţia.

Citeste si: Vietnamul îşi închide frontierele de duminică, în lupta împotriva noului coronavirus

”Este evident că populaţia cea mai expusă la risc e populaţia în vârstă.

Conform datelor avute de noi şi care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul şi posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienţi. Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluţii, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competenţa Ministerului de Interne, mai puţin a MS”, a explicat Horaţiu Moldovan.

Citeste si: Primarul din Deva și fiica lui s-au vindecat de coronavirus

Alte 59 de cazuri de infectare cu coronavirus, la pacienţi cu vârste între un an şi 74 de ani, au fost confirmate sâmbătă, numărul total al îmbolnăvirilor în România ajungând la 367. De asemenea, a crescut numărul persoanelor aflate la Terapie Intensivă, precum şi al celor aflate în stare gravă. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si