Secretul carnatilor de casa, direct de la gospodarii care taie porcul de ani de zile! Asa se fac. Sunt deliciosi si simplu de preparat

Nu mai e mult pana la Craciun iar gospodarii se pregatesc de zor pentru o masa copioasa. Asa ca s-au pus pe taiat porcii crescuti in curte si pe pregatit tot felul de bunatati de casa. Nea Ilie nu -si mai vede capul de treaba zilele acestea. Asa ca si-a chemat un prieten care sa-l ajute la taiatul porcului. ##VIDEO38710##

Editor: Alexandra Chiric vineri 16 decembrie 2016 , 13:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fiecare etapa a ritualului trebuie stropita cu palinca iar gospodarul nostru stie sa-si cinsteasca ajutoarele


Dupa ce Ghita a fost curatat si spalat, Nea Ilie incepe sa imparta carnea in functie de bucatele pe care le va pregati sotia sa pentru Sarbatori.

"Astea le luam  si le vom face racitura, de obicei se face la Anul Nou, sunt care fac si la Craciun. Asta va fi un ciolan, aici facem o gaura, bagam carligul, il agatam in fum", spune Nea Ilie.

Incet ,incet, porcul este transat iar Nea ilie se apuca de facut carnati.

Secretul carnatilor de casa consta in cantitatea de carne proaspata folosita.Asa ca,  gospodarul nostru alege bucatile cele mai potrivite si le  toaca.

"Am portionat carnea, sunt aproximativ 4 portii. Si punem la fiecare portie cate  o mana de  usturoi".
Se pune apoi sare, cate un pumn pentru fiecare portie   si condimente

Boia de ardei dulce, sau s epoate pune si iute si aum punem piper in functie de care este mai aspru sau mai putin eu pun mediu cam o mana. 

Odata puse   toate ingredientele necesare  se trece la o alta etapa 
Trebuie  framatat bine, sa fie bine omogenizat, amestecat, cum zicem noi.



Imediat ce carnea este gata pregatita,  nea Ilie  trece la cea mai usoara etapa. Are si o masinarie speciala unde pune compozitia

Punem matul sau intestinul cum vrei sa -i spui, intestinul subtire se foloseste invartim din manivela si ne iese carnaciorul.

Pentru a  fi sigur ca acesti carnati sunt buni, maramureseanul nostru  se bazeaza pe oaspetii care ii  gusta.

Cand il dai la cineva si il mananca cu pofta esti satisfacut si zici ca ii bun carnatul.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Zanni înfruntă trecutul! Câștigătorul Survivor România s-a reîntors la centru de... Zanni înfruntă trecutul! Câștigătorul Survivor România s-a reîntors la centru de plasament unde a locuit timp de 9 ani: ”Acceparea trecutului, rezolvarea frustrărilor”
spotmedia.ro
Scorpioni de talia unor câini trăiau acum mult timp, în mare Scorpioni de talia unor câini trăiau acum mult timp, în mare
spotmedia.ro
Un nou motiv de îngrijorare, pe lângă Covid-19. Un tip de gripă aviară tocmai a ucis şi... Un nou motiv de îngrijorare, pe lângă Covid-19. Un tip de gripă aviară tocmai a ucis şi mamifere
b1.ro
Cătălin Scărlătescu, la capătul puterilor în Grecia?! Ce se întâmplă, de fapt, la Chefi... Cătălin Scărlătescu, la capătul puterilor în Grecia?! Ce se întâmplă, de fapt, la Chefi fără limite (Antena 1)
infoactual.ro
Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se... Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
evz.ro
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul... După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE
doctorulzilei.ro
Ce tip de personalitate ai în funcție de ziua în care te-ai născut Ce tip de personalitate ai în funcție de ziua în care te-ai născut
romaniatv.net
Ziua și incendiul! S-a dat alarma la Spitalul Județean din Timișoara! Ziua și incendiul! S-a dat alarma la Spitalul Județean din Timișoara!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si