Clotilde Armand, în război cu "Mafia gunoaielor". Bucureștenii din sectorul 1, slalom printre munți de deșeuri

Sectorul în care se găsesc sediul Guvernului României, Arcul de Triumf și cele mai mari bulevarde ale Bucureștiului e inundat, ușor-ușor, de gunoaie. Pungi, cartoane, sticle, toate lăsate lângă stâlpii de iluminat sau lângă pubele. Astfel de grămezi de gunoaie sunt la fiecare colţ pe străzile Sectorului 1.

marți 15 decembrie 2020 , 14:58

Gunoaiele din Sectorul 1, prezentate pe internet de Gabriela Firea[Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coșmarul se prelungește, deși primarul Clotilde Armand a anunţat o acţiune în forţă de strângere a gunoaielor de către echipele ADP, informează Digi24.

Operatorul de salubritate amenință că mai prestează unele servicii doar până la Crăciun, din cauza facturilor neachitate. Garda de Mediu spune că va sancţiona ambele instituţii, dar amenzile nu garantează că oamenii vor trăi în cartiere curate.

Citeste si: Noul guvern a decis intrarea în lockdown național până în 31 ianuarie! Țara care a ales soluția extremă

Harta online a gunoaielor din Sectorul 1

Primarul sectorului 1 spune că a lansat o "hartă" online a gunoaielor, care va fi monitorizată în permanență de echipajele care colectează gunoiul și Poliția Locală Sector 1. "Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici și voi lupta cu ei. Până la capăt. #împreunăfacemS1lună", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Harta online a gunoaielor din Capitala

Primarul Sectorului 1 însă refuză să plătească facturile firmei de salubrizare şi anunţă o acţiune a muncitorilor ADP.

"Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi"- promisiunea lui Clotilde Armand

„Am folosit forțele noastre proprii pentru a rezolva în mod tranzitoriu situația, până găsim un alt salubrist, care ne va ajuta mai intens.

Am găsit niște facturi pe care putem să le plătim, niște facturi de gunoi menajer. Le-am dat la plată. Facturile celelalte nu pot să le plătesc, pentru că nu sunt corecte. De exemplu, avem niște mașini de măturat mecanizat, care au o lățime de 2 metri 50 de acțiune, care se duc o singură dată pe stradă și ei ne facturează ca și cum s-ar fi dus de 2 ori cu 5 metri de carosabil.
Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi, asta e o promisiune a mea”, a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

„În afară de comunicarea de pe Facebook, eu ca director nu am informații că s-ar fi făcut o asemenea plată. Toate situațiile înaintate cuprind corect cantitățile de servicii prestate, inclusiv cantitățile pe care nu am putut să le trecem acolo, chiar milioane de metri pătrați.

Noi am asigurat continuitatea serviciului, am ridicat toate deșeurile în zilele de colectare. Vom presta atât timp cât vom avea bani. Sperăm să ajungem în ziua de Crăciun, depinde cât și când va ninge”, spune Sorin Velicu, directorul firmei de salubrizare.

Primarul general al Capitalei intervine în scandalul gunoaielor  

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat, luni, o primă întâlnire online cu toţi cei şase primari de sectoare, pentru a analiza împreună o serie de probleme urgente, între care gestionarea deșeurilor.

„Am avut azi o întâlnire online cu toți cei 6 primari de sector din Capitală, pentru a discuta despre coordonarea dintre noi în rezolvarea problemelor bucureștenilor. Alegerile s-au încheiat, avem înainte trei ani și jumătate fără niciun scrutin, deci singura noastră preocupare trebuie să fie buna administrație. Am spus că-mi doresc o relație funcțională cu toți primarii de sector, indiferent de apartenența politică. Sunt interesat de soluții, nu de conflicte. Concret, am vorbit azi despre măsurile pentru protejarea bucureștenilor de COVID-19, despre o abordare unitară în chestiunea salubrității, despre stimularea investițiilor și politicile fiscale locale și despre mai multe subiecte sociale (inclusiv subiectul burselor școlare în București). Am convenit să discutăm periodic între noi pe teme de administrație locală, iar după formarea noului guvern să solicităm împreună o întâlnire cu noul premier pentru o abordare largă a temelor prioritare ale Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul trage și o concluzie după discuția cu primarii de sector: „Din punctul meu de vedere, nu e obligatoriu să fim buni prieteni, dar e foarte important pentru bucureșteni să fim buni parteneri”.

Imagini cu gunoaiele din sectorul 1 au fost prezentate pe Facebook și de fostul edil general al Capitalei, Gabriela Firea:


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR vineri, 16 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Care sunt... Curs valutar BNR vineri, 16 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Care sunt ultimele cotații
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si