Sedinta de plen in care trebuia să se voteze cererea DNA pe numele lui Bejinariu, suspendata din lipsa de cvorum. Secretarul general al PSD: Ii vom cere sa demisioneze din Parlament

Sedinta de plen in care trebuia sa se voteze cererea DNA pe numele deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendata din lipsa de cvorum, presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, anuntand ca in sala sunt prezenti doar 130 de deputati.

luni 28 noiembrie 2016 , 17:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La sedinta au fost prezenti doar 130 de deputati, astfel ca cvorumul de sedinta nu a fost asigurat. „Neavand cvorumul de sedinta de 177, suspendam sedinta”, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, informeaza News.ro.

Pentru ca sedinta de plen sa aiba cvorum, in sala trebuia sa fie prezenti cel putin 177 de deputati din cei 353 de deputati.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost convocat pentru luni, la ora 15, sa stabileasca data unei noi sedintie de plen.

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a adoptat, luni, un raport pozitiv pentru cererea DNA de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, raportul urmand sa primeasca vot final in plenul Camerei Deputatilor programat la ora 16.00.

Deputatul Marian Neacsu, secretarul general al PSD, a anuntat, luni, ca social-democratii ii vor solicita lui Eugen Bejinariu sa demisioneze din Parlament, inclusiv in cazul in care va fi reales pentru un nou mandat 11 decembrie.

„Speram ca luni o sa fim mai multi decat am fost astazi, iar pana luni, in mod ferm, ii solicitam colegului nostru sa-si depuna demisia. Am avut o discutie cu domnia sa, pana in acest moment nu este convins ca este un gest bun pentru domnia sa sa isi depuna demisia. Eu cred ca este o datorie fata de partid sa faca acest lucru si o sa ii cerem in continuare sa demisioneze”, a afirmat secretarul general al PSD, Marian Neacsu.

Neacsu a spus ca un eventual refuz al lui Bejinariu va trebui discutat in conducerea partidului. ”Nu va beneficia de nicio umbrela a PSD. Noi ii cerem demisia acum si speram ca aceasta demisie sa ramana si pentru viitorul mandat. Daca domnia sa aduce prejudicii de imagine partidului, atunci e necesar sa i se aplice o sanctiune care poata sa mearga pana la excludere. Este pozitia mea personala”, a spus Neacsu.

Procurorii DNA vor sa il puna sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru ca, in perioada in care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele hotararilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 si nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat incheierea, intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul favorizarii acesteia prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si