Şedinţă solemnă în Parlament. Klaus Iohannis, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă s-au criticat reciproc prin discursuri cu ocazia celebrării Centenarului

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis politicienilor şi guvernanţilor, la şedinţa solemnă dedicată Centenarului, să asculte vocea românilor, să se recupleze la interesele naţionale, să se ridice la demnitatea Centenarului şi să nu îl dezonoreze.

Webeditor: G. S. Author: M. P. miercuri 28 noiembrie 2018 , 15:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El le-a cerut să revină asupra legilor care nu au susţinerea oamenilor şi nici nu corespund standardelor în drep şi să nu continue cu legi incongruente cu democraţia veritabilă.

”Sunt idealuri care şi astăzi mobilizează societatea românească şi, prin urmare, trebuie să mobilizeze şi acţiunea forului suprem al acestei naţiuni, care este Parlamentul României.

Este responsabilitatea dumneavoastră să asiguraţi o bună legiferare, într-un cadru de dezbateri deschise şi transparente, prin implicarea profesioniştilor şi prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societăţii. Este încă timp să reveniţi asupra unor legi care nu au nici susţinerea oamenilor şi nici nu corespund standardelor europene de drept. Nu puneţi în joc tot efortul şi sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectaţi în Uniunea Europeană, nu faceţi rău societăţii româneşti mergând mai departe cu legi ale justiţiei şi cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democraţie veritabilă. Sunt atât de multe probleme care îşi aşteaptă rezolvarea şi asupra cărora românii îşi doresc să vă aplecaţi, de la readucerea la performanţă a marilor sisteme publice, la eficientizarea administraţiei publice şi modernizarea
infrastructurii”
, le-a mai cerut preşedintele guvernanţilor.

Viorica Dăncilă a adresat şi ”un mesaj de pace” către Klaus Iohannis.

„Adresez un mesaj de pace politică şi către preşedintele României, dl Klaus Iohannis. Aşa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în faţă, în calităţile oficiale avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie dincolo de orice miză personală, este o datorie faţă de români şi faţă de România. Este momentul să ne bucurăm de linişte şi consens. Vreau să aniversăm Ziua Naţională într-un mesaj de linişte şi pace, fără dezbinare. Interesul naţional trebuie să primeze în faţa interesului politic.(...) Las în spate dezbinarea, las în spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile care mi-au fost adesate anterior.(...) Să fim uniţi în următoarele şase luni în care România va asigura preşedinţia Consiliului UE”, a mai declarat Dăncilă.

Şi Liviu Dragnea a făcut apel la colaborare.

”Eu ţin la ţara mea, iubesc România şi sunt pregătit şi eu şi colegii mei să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii. Sunt convins că sunt mulţi ca mine care gândesc la fel, în toate grupurile politice din România. Şi îi invit pe toţi să construim împreună o strategie pentru ţara noastră. Nu o strategie politică, ci o strategie românească, care să se regăsească în marile obiective ale României. Separat, putem fi frânţi unul câte unul, cum s-a mai întâmplat în istoria ţării noastre. Împreună, însă, putem fi o forţă de nestăvilit. Împreună putem construi o Românie puternică în Europa, în lume. Putem consolida împreună Marea Unire pentru încă 100 de ani  de aici înainte şi pentru toate veacurile care vor curge până la sfârşitul timpului. Avem multe motive care să ne unească şi pentru care să fim mândri că aparţinem acestei naţiuni”, a mai spus Dragnea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si