Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Suceava si de politie judiciara de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava fac trei perchezitii, dintre care doua domiciliare si una la sediul unei institutii publice, intr-o cauza in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, in afara conditiilor legale, a anuntat DIICOT.

Patru persoane vor fi duse la sediul DIICOT Suceava pentru a fi audiat in aceasta cauza.
Dosarul de la DIICOT Suceava a fost deschis in urma unei sesizari formulate in 14 martie de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Judetului Suceava, care suspecta ca in cazul a doi copii, in varsta de 4 ani si, respectiv, 15 ani, au fost administrate substante din categoria stupefiantelor de catre o persoana care a avut acces direct, prin prisma atributiunilor de serviciu, la retete medicale prin care se prescriu droguri in scop therapeutic. Totodata, aceasta si-ar fi administrat substante stupefiante sau psihotrope, in lipsa unor recomandari medicale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, una dintre locuintele perchezitionate este a medicului sef al centrului medical, Adriana Lorena Birladeanu, mama celor doi copii.


Sursele citate au precizat ca medicul Adriana Lorena Birladeanu este suspectata ca le-a administrat substante stupefiante si psihotrope copiilor sai de 4 si 15 ani.

Procurorii au dispus, in 18 martie, prelevarea de probe biologice de la cei doi copii, in urma analizei probelor de urina prin teste immunoassay fiind evidentiat un rezultat pozitiv pentru opiacee si benzodiazepine, a precizat DIICOT.
“Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezenta unuia sau mai multor substante cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. In cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezenta uneia sau  mai multor substante din aceasta clasa: morfina, codeina, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.”, a precizat sursa citata.
Ancheta in acest caz este facuta cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si