Fosta șefă a serviciului de Resurse Umane din Spitalul Județean Ploiești a fost prinsă că dormea pe perne umplute cu bani. 

Citește și: Trei copii din Buzău au omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Potrivit presei locale, în dormitorul femeii, inclusiv în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți, procurorii au descoperit banii din șpăgi.

Ce avere au găsit procurorii la șefa din spital

Șefă de HR din cel mai mare spital prahovean a fost prinsă în timp ce dormea pe perne umplute cu bani.

Aceasta ar fi strâns sume impresionante din șpăgi, peste 150 de mii de lei și peste 40 de mii de euro, potrivit descoperirilor procurorilor.

Citește și: Un bătrân și-a dat foc la avere de tristețe. Bărbatul a făcut scrum 20.000 de euro. Motivul este șocant

Nu toti care au platit acesti bani au fost angajati in spital, relatează Realitatea PLUS. Așa a și ieșit totul la iveală, printre aceștia fiind denuțătorii care au dus în final la acuzațiile procurorilor.

Pentru că nu avea loc, a băgat banconetele și în plicuri. Sumele găsite de oamenii legii sunt impresionante.

Șpagă pentru angajările din spital

Femeie ar fi primit cei mai mulți bani pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta în funcție de preferințe.

Este vorba despre Florica Preda, fostă șefă a serviciului de Resurse Umane din cadrul celui mai mare spital din Prahova și una dintre cele mai vechi angajate ale acestei unități medicale, scrie  ziare.com.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În total au fost găsiți: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari și 80 lire (GBP).

Banii erau păstrați în plicuri de diverse mărimi, fiecare plic conținând sume variind între 200 și 5000 de euro/ sau 500- 10.000 lei.

Întrebată de unde are acești bani, Florica Preda s-a încurcat, invocând o moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, economiile, dar și bani rămași de la soț, care ar fi avut un salariu mare.

Condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare 

Trei ani de închisoare cu suspendare a fost pedeapsa decisă de judecătorii Tribunalului Dâmboviţa în dosarul fostei şefe de la Resurse Umane din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Florica Preda.

Este vorba despre dosarul penal pentru luare de mită care a fost strămutat de la Tribunalul Prahova la instanţa similară din Dâmboviţa.

Decizia de la începutul lunii martie 2023 nu este definitivă, potrivit jurnalulph.ro. 



Pe lângă anii de închisoare cu suspendare,  Preda a fost obligată de instanţa de fond ca, după decizia finală în dosar, să facă şi muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile fie la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploieşti, fie la CSM Ploieşti – Hipodrom Ploieşti.

Magistraţii au mai decis şi confiscarea  sumelor de 25.450
lei şi 500 euro, considerate a fi fost dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, de asemenea, a sumelor  de 9.553 lei, 40.930 euro, 1.350 dolari şi 80 lire care ar proveni din activităţi infracţionale (sume ce au fost ridicate de la domiciliul acesteia), asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător. 

Scandalul angajărilor pe șpagă la cel mai mare spital din Prahova a izbucnit în plină pandemie de COVID-19, în noiembrie 2021, când la domiciliul Floricăi Preda, șefa HR din Spitalul Județean de Urgență Ploiești în acea perioadă, au avut loc percheziții.

Anterior, polițiștii montaseră echipament de supraveghere tehnică în biroul acesteia, iar dialogurile înregistrate au dovedit că în acest spital Florica Preda putea decide cine și unde poate lucra, dar contra unor sume de bani și bunuri.

Șpăgi pe bandă rulantă la spitalul din Ploiești

Potrivit actului de acuzare, șefa de Resurse Umane a primit suma de 4450 de lei de la suspectul XY în scopul angajării acestuia pe în funcția de asistent medical generalist pe perioadă determinată în cadrul secției Neurologie,

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

– a primit suma totala de 10.000 lei, în trei tranșe, de la martora denuntătoare XY in schimbul mutării de pe postul de infirmieră pe postul de asistent medical în cadrul Spitalului Judetean Ploiesti, mutare ce nu a mai avut loc.

-a primit suma de 3000 lei de la martora denuntătoare XY, în schimbul angajării în cadrul Spitalului Județean Ploiești pe post de asistent medical, angajare ce nu a mai avut loc,

– a primit suma de 8000 de lei de la suspecta XY în scopul angajării acesteia în funcția de asistent medical generalist în cadrul secției Interne-Covid

– a primit suma de 500 de euro, în mod indirect, de la numita XY, în schimbul angajarii acesteia ca infirmiera în cadrul Spitalului Judetean Ploiesti, (angajare ce a avut loc la data de 11.10.2021).

O parte dintre cei care au dat mită pentru un post în județean au făcut acorduri de recunoaștere, fiind deja condamnați la închisoare cu suspendare.

Florica Preda a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în data de 16 iunie 2022. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si