"Este o zi a DNA-ului, a tuturor. Acesta medalie este a tuturor colegilor prezenti aici si a celor care au ramas la sediu. Este o sarbatoare de care sunt foarte onorata. N-am fost singuri in aceasta lupta din ultimii trei ani. Pe langa partenerii institutionali, un suport extrem de important a avenit din partea oamenilor, din partea cetatenilor. Sunt mii si mii de oameni cinstiti in Romania care ne sustin activitatea, care-si doresc o schimbare si care au fost alaturi de noi si de lupta anticoruptie”, a declarat Kovesi, potrivit news.ro.

In continuare, Kovesi a laudat curajul colegilor din DNA, precizand ca distinctia pe care a primit-o se datoreaza oamenilor care aplica legea in mod egal si care nu se lasa intimidati.

" Aceasta distinctie ne arata in acelasi timp ca suntem pe un drum pe care trebuie sa-l continuam. Sunt inconjurata de oameni curajosi, activi, de oameni care doresc sa schimbe Romania, de oameni care stiu ca legea se aplica in mod egal, de oameni care nu s-au lasat intimidati de persoane cu averi impresionante, sau de persoane care au detinut functii importante in stat. Oameni care pur si simplu au aplicat legea si au fost profesionisti in ceea ce au facut”, a completat sefa DNA.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In discursul sau, Laura Kovesi a facut referire la o serie de initiative legislative menite sa slabeasca puterea procurorilor si la o decizie a Curtii Constitutionale privitoare la dezincriminarea infractiunii de abuz in serviciu.

"Cred ca si colegii mei si eu simtim in acest moment ca suntem pe un drum pe care sa-l putem continua doar daca vom fi lasati sa-l continuam. Lupta cu coruptia face parte din pastrarea si apararea statului de drept.

Aceasta distinctie recompenseaza si lupta pentru pastrarea si consolidarea statului de drept. Statul de drept nu este un moft si cred ca impreuna cu colegii mei vom continua acest drum, in masura in care stabilitatea institutionala si competentele investigative ale DNA vor fi pastrate. Este un moment important in care simtim sprijinul cetatenilor”, a mai adaugat ea.

CCR a amanat, pe 24 mai, pentru data de 15 iunie, pronuntarea in cazul exceptiilor de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu, dupa o sedinta care a durat mai bine de opt ore, in care nu s-a ajuns insa la nicio decizie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si