Sefa DNA, atentionata sa renunte la presiunile asupra Curtii Constitutionale

Procurorul-sef anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, este atentionata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania sa renunte la presiunile pe care le face asupra Curtii Constitutionale privind decizia pe care judecatorii trebuie sa o in legatura cu articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 privind abuzul in serviciu.

A.L., luni 13 iunie 2016 , 14:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sefa DNA a reiterat ca abuzul in serviciu nu ar trebui dezincriminat, pentru ca o mare parte din dosarele DNA au ca obiect aceasta infractiune. Mai mult, potrivit Laurei Codruta Kovesi, prejudiciul pe care statul il are de recuperat din astfel de dosare este de ordinul milioanelor de euro.

UNJR si-a afirmat punctul de vedere potrivit caruia procurorul-sef anticoruptie exercita presiuni asupra judecatorilor CCR.

Uniunea Naţionala a Judecatorilor din Romania solicita public procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului tn serviciu, reglementat de Legea 78/2000", transmite UNJR printr-un comunicat de presa.

"Ne ingrijoreaza extrem de mult faptul ca se inoculează tot mai des cetatenilor ideea ca, prin deciziile pe care le pronunta, Curtea Constitutionala ar deveni un inamic al luptei impotriva coruptiei, un inamic al cetatenilor. Aceste precedente pot fi catastrofale pe termen lung, pentru ca dinamiteaza increderea publicului intr-o institutie fundamentala intr-un stat democratic, ultimul bastion impotriva incalcarilor Constitutiei", a spus judecător Dana Girbovan, presedintele UNJR.

Judecatorii Curtii Constitutionale urmeaza sa decida pe 15 iunie daca infractiunea de abuz in serviciu are sau nu temei constitutional.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si