Șefa DSP București, precizări despre intrarea în carantină a persoanelor vaccinate

Dacă elti vaccinat cu schemă completă și au trecut 10 zile de la rapel, scapi de orice măsură de carantinare în cazul unui contact cu persoane testate pozitiv cu COVID-19. Precizările au fost făcute de Oana Nicolescu, şefa Direcției de Sănătate Publică Bucureşti.

Author: Razvan Ilie vineri 24 septembrie 2021 , 10:32

”Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării", spune sefa DSP B[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șefa DSP Bucureşti, spune că românii vaccinaţi cu schema completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt consideraţi contacţi direcţi cu o persoană confirmată pozitiv pentru COVID-19 şi deci îşi pot realiza activităţile zilnice, fără să fie nevoiţi să stea în carantină.

Citeste si: Noi restricții pentru bucureșteni: Ședință hotărâtoare a CMBSU

”Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării", a declarat pentru News.ro Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti.

Potrivit acesteia, contacţii direcţi pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabiliţi de către DSP în urma anchetei epidemiologice.

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: "Nu mai sunt locuri la morgă". Valul 4 face ravagii în Capitală

Cum se face ancheta epidemiologică în Capitală

Oana Nicolescu a mai spus că, odată ce au aflat diagnosticul, persoanele infectate nu trebuie să sune la DSP, ci că acestea vor fi sunate de un reprezentant al DSP pentru a face ancheta epidemiologică după ce laboratorul unde s-a făcut testarea introduce rezultatul în aplicaţia Corona forms.

Tot cu ajutorul acestei aplicaţii, cei care au boala COVID-19 pot obţine concediu medical pe baza unui raport medical trimis spre DSP şi către medicul de familie.

Citeste si: Pacienții cu COVID-19 din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat au rămas fără medicamente

Persoanele pozitive pot obţine concediu medical pe baza raportului medical emis de aplicaţia Corona Forms şi transmis de DSP pe adresa de email atât persoanei pozitive (daca aceasta a indicat o adresă de email), cât şi medicului de familie (pe adresa de email furnizată de SIUI), conform Oanei Nicolescu.

Persoanele vaccinate cu schema completă nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv.

[Sursa foto: Pixabay]

“DSP Bucureşti are un număr de 225 de angajaţi şi lucrează în prezent cu 185 de persoane detaşate sau delegate din alte instituţii la care s-au alăturat 32 medici rezidenţi din 23 septembrie, pentru operaţionalizarea Centrului de comunicare, analiză şi coordonare epidemiologică COVID-19”, precizează directorul DSP București.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si