După tragedia de la Ferma Dacilor, pensiunea care a ars ca o torță în dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a reacționat. 

Alarma pentru incendiu s-a dat marți dimineață, în jurul orei 05:45. Incendiul a fost lichidat abia după 7 ore.

tragedie incendiu ferma dacilor

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a reacționat la cazul Ferma Dacilor, la o zi după tragedia în care au pierit 7 oameni.

[Sursa foto: arhivă stirilekanald.ro]

Șeful ANPC, reacție după incendiul de la Ferma Dacilor

Șeful ANPC a transmis condoleanțe pentru victimele incendiului, în urma tragediei din Tohani.

Totodată, Horia Constantinescu a spus și că i se pare jenant să i se pună pe umeri vina altor autorități.

Citește și: VIDEO: Angajații de la Ferma Dacilor, audiați la Poliție: ”În mansardă erau reșouri”. Lanțul neregulilor de la pensiunea din Gura Vadului

„Aș fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil. Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu!

De la ce am mâncat eu acolo și promovarea produselor românești până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături. Nu știu câți dintre dumneavoastră atunci când mâncați într-un local cereți toate autorizațiile. A mi se transfera vina altor autorități numai pentru că dă bine mi se pare jenant. Mă cutremură gândul că și la nivelul altor locații promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute și să devin țapul ispășitor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituției și a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viață să devină o condamnare pentru tot restul existenței. Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor.

Reintegrarea în societate trebuie de asemenea eliminată și trecut negru pe alb faptul că odată ce ai furat cireșe în copilărie nimic și nimeni nu te va putea vreodată ierta.

Nu există condamnare mai mare ca aceea de a îți îngropa propriul copil. Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-și propria familie. Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?! Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață?! Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?! Că am promovat un producător local și produsele acestuia?!

Citește și: FOTO. Cine este bărbatul care a intrat în flăcări pentru a-și salva copiii și a murit carbonizat, la Ferma Dacilor? Era un cunoscut bodyguard în cluburile de lux din București

Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimiși toți cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici! Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere părinților! Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte și să-i protejeze pe toți

cei care au pierit in incendiu!

Eu voi continua să vin la birou la aceleași ore și să-mi fac treaba exact așa cum trebuie! Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”, a scris șeful ANPC, Horia Constantinescu, într-o postare pe Facebook, la o zi după tragedie.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

incendiu ferma dacilor

Alarma pentru incendiu s-a dat marți dimineață, în jurul orei 05:45.

[Sursa foto: arhivă stirilekanald.ro]

Ferma Dacilor nu avea autorizație de construcție

Pensiunea Ferma Dacilor, care a ars ca o torță în dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, nu avea nici autorizație de construcție.

Prefectul județului Prahova a declarat că potrivit documentelor de la primăria din Tohani, pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în urma unui raport de expertiză.

„După lichidarea incendiului, aseară am convocat, la sediul primăriei, administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construcție, proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției. 

Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă”, a declarat prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, pentru antena3.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si