Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită

Şeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Razvan Ilie, joi 04 martie 2021 , 13:19

mita
Mită în MAI - a primit diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorii anticorupţie susţin că, pentru a proteja activităţile de corupţie desfăşurate la Serviciul Permise de Conducere Suceava, Constantin Timu ar fi cerut şi ar fi primit, de la fostul şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din

cadrul Serviciului, sume între 2.000 şi 90.000 de euro şi un autoturism.

Direcţia Generală Protecţie Internă din MAI a transmis că întreprinde măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA, că manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii de către personalul propriu şi că va dispune măsuri în consecinţă în funcţie de rezultatul cercetărilor.

Citeste si: Primele decizii după luarea de ostatici de la Onești. Șefii Poliției din Bacău și Onești, demiși de ministrul de Interne

Comunicatul DNA- luare de mită în formă continuată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 4 martie, a inculpatului Florin Constantin Timu, colonel, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale), şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea

accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în aceeaşi cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de Radu Ionuţ Obreja, comisar şef de politie (arestat preventiv în altă cauză), la data faptelor şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru  dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).

Joi, Timu şi Obreja vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA a intrat în mafia permiselor auto la Suceava

DNA precizează că acest dosar a fost disjuns din cauza penală privind activităţi de corupţie presupus a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava.

"În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V)

Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală", arată DNA.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Ce mesaj a transmis Direcţia Generală Protecţie Internă din MAI 

Direcţia Generală Protecţie Internă din MAI a transmis un mesaj prin care își delară suportul pentru acțiunile DNA:

”În contextul instrumentării de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari a unei cauze penale, ce vizează documentarea unor suspiciuni privind infracţiuni de corupţie săvârşite de personal al structurii teritoriale Suceava a DGPI, vă aducem la cunoştinţă că la nivelul direcţiei generale sunt întreprinse măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA. DGPI manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii de către personalul propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în misiunile încredinţate prin lege, urmând a dispune măsuri în consecinţă în funcţie de rezultatul cercetărilor întreprinse de către organele de urmărire penală şi decizia pronunţată de instanţa competentă”, spun cei de la Direcţia Generală Protecţie Internă din MAI.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si