Primele decizii după luarea de ostatici de la Onești. Șefii Poliției din Bacău și Onești, demiși de ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, înlocuirea din funcţie a inspectorului şef al IPJ Bacău şi a adjunctului acestuia, precum şi a şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului său, în urma dublei crime comise în acest oraş.

Author: Razvan Ilie joi 04 martie 2021 , 07:05

lucian bode
Lucian Bode: "Principala deficienţă constatată a fost cea referitoare la relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă, ceea ce a determinat lipsa coordonării acţiunilor şi neasumarea responsabilităţilor"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă și a fost sesizat Parchetul pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de la Onești, Anunțul a fost făcut miercuri seară de ministrul de Interne, Lucian

Bode.

Decizia a venit după situația fără precedent din urmă cu două zile, când un bărbat a sechestrat doi muncitori, apoi i-a ucis, la capătul a șase ore în care forțele de ordine au încercat să negocieze cu el.

Citeste si: Criminalul de la Onești, transferat de urgență la spitalul din Bacău. "Starea pacientului s-a deteriorat"

Ministrul de Interne: A fost minimizată importanţa evenimentului

"Cu privire la modul de implicare a conducerii Inspectoratului de Poliţie a judeţului Bacău şi aici mă refer la inspectorul şef şi la adjunctul acestuia(...), adjunctul s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului. Cu toate că autorul a ameninţat de mai multe ori că va comite fapte de violenţă, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens.

(...) Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele şi nu a informat complet şi corect eşalonul superior pentru a se aloca resurse multiple", a declarat Lucian Bode.

Lucian Bode a mai spus că la nivelul şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului acestuia a fost ignorat trecutul autorului prin prisma comportamentului în societate, iar ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător.

"Principala deficienţă constatată a fost cea referitoare la relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă, ceea ce a determinat lipsa coordonării acţiunilor şi neasumarea responsabilităţilor", a mai spus Bode, care a precizat că nu va tolera nicio deficienţă în acţiunile care vizează siguranţa cetăţeanului.

Citeste si: VIDEO- Detalii șocante din tragedia de la Onești. Cum i-a ucis bărbatul înnebunit de furie pe cei doi ostatici

lucian bode
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, înlocuirea din funcţie a inspectorului şef al IPJ Bacău şi a adjunctului acestuia, precum şi a şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului său, în urma dublei crime comise acest oraş.

Lucian Bode a sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu 

Ministrul de Interne a mai declarat, într-o conferinţă, că a dispus şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu referitoare la modul de intervenţie la acest caz.

Ministrul de Interne a precizat că a mai sesizat unitatea competentă de parchet şi în legătură cu modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior evenimentului.

Bode a adresat condoleanţe familiilor victimelor şi a prezentat rezultatul verificărilor preliminare de la Oneşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si