Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ion
Life

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ion

C.L.
16 apr 2018

Ion este unul dintre cele mai puternice si mai populare nume romanesti. Insa, el se regaseste la mai toate popoarele sub forma specifica fiecarei limbi in parte.

Astfel, romanescul nume “Ion” sau “Ioan” este “John” sau “Johnny” in engleza, norvegiana sau suedeza, “Yan” in bulgara, “Ivan” in rusa, “Jean” in franceza, “Johann” in germana, “Gianni” sau “Giovanni” in italiana.

Se spune ca Ion reproduce un vechi nume ebraic "Johanan", care este format din “Jo”, abreviere pentru "Jahve" si "hartan" care inseamna "a avea mila". Astfel traducerea numelui ar fi "Jahve a avut mila" si, la origine, insemna o multumire pentru divinitate ca a dus la nasterea unui copil in familie.

Citeste si: Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Andreea

Citeste si: Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Alexandru

Citeste si: Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Adam

Semnificatia numelui: Cum sunt barbatii care poarta numele de Ion

Insa, dincolo de povenienta lui ebraica, in cultura romaneasca, numele Ion are o puternica trasatura religioasa. Sfantul Ion, celebrat pe 7 ianuarie, este unul dintre cei mai importanti din calendarul ortodox de la noi, simbol al adevarului, al lucrarii neintrerupte si al smereniei.

Se spune ca barbatii care poarta numele de Ion sunt puternici, cu dezvoltat simt al datoriei. Se pare insa ca nu reusesc sa se faca bine intelesi, iar reactiile lor sunt imprevizibile. Tactul si diplomatia nu sunt punctele forte ale celor care poarta numele de “Ion”.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook