VIDEO - Senatul a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la jocuri de noroc şi pariuri în timpul zilei

Senatorii au votat miercuri, 1 martie, noua lege care reglementează reclama la pariurile sportive și jocurile de noroc. Inițial proiectul de lege prevedea interzicerea completă a reclamelor la jocurilor de noroc, dar această prevedere a fost eliminată.

Author: Andreea Albu miercuri 01 martie 2023 , 15:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Senatorii au adoptat miercuri, cu 80 de voturi pentru și două abțineri proiectul de lege care reglementează regimul jocurilor de noroc.

Publicitatea la jocuri de noroc se va putea face doar în intervalul 23.00 şi 6.00. 

Vedetele nu vor mai putea face reclamă la jocuri de noroc

Prin proiect, se interzice total reclama şi publicitatea pentru jocuri de noroc, pentru operatorii care nu deţin licenţă de funcţionare și se impun noi reguli pentru panourile publicitare.

Citește și: Experiențele disponibile într-o sală de jocuri virtuală. De la pariuri live, până la Baccarat!

O modificare introdusă de senatori stipulează că "formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi" şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citește și: Super Bowl LVII se joacă în noaptea de duminică spre luni: Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles se duelează în Arizona

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede "interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive".

Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților

Alina Gorghiu a afirmat în plen că, prin proiectul de lege, ”tinerii şi adulţii nu vor fi expuşi, în timpul zilei, la niciun fel de reclamă privind pariurile”. ”Singura excepţie este cea legată de transmisiunile sportitive în direct, doar însoţite de mesajul: Fi responsabil!”, a mai spus senatoarea PNL.

Citește și: Un bărbat din Arad a trecut pe lângă moarte după ce a căzut cu maşina de pe un pod

Se stabileşte în sarcina Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc să monitorizeze respectarea noilor prevederi introduse prin amendamente, în ceea ce priveşte publicitatea pentru jocurile de noroc.

Citește și: Caz revoltător într-o școală. Un elev cu dizabilități a fost provocat să se arunce în gol de la etaj

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Marți, proiectul de lege care ar fi interzis total reclamele la jocurile de noroc a fost modificat de senatorii din comisiile juridică și de cultură, care au admis amendamentele senatorilor PNL Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu.

Proiectul de lege adoptat de senatori urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si