Senatul a aprobat înfiinţarea Registrului cu autorii infracţiunilor sexuale. Cum se va ţine evidenţa

Propunerea legislativă a fost adoptată în Plenul Senatului cu 101 voturi "pentru" şi o abţinere.

E. V., luni 15 octombrie 2018 , 18:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede înfiinţarea Registrului automatizat naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire sau asupra minorilor, iniţiat de mai mulţi parlamentari, scrie Mediafax.

„În scopul prevenirii şi combaterii faptelor de natură sexuală, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prevăzute şi pedepsite de legea penală, precum şi pentru a evita riscul recidivei, se organizează Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de hărţuire sau asupra minorilor, denumit în continuare Registrul. Registrul se organizează de Ministerul Afacerilor Interne şi se ţine de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu”, se arată în proiectul de lege adoptat luni, în plenul Senatului.

Registrul va ţine evidenţa "persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009, cu modificările şi completările următoare, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual-penale în legătură cu infracţiunile prevăzute la art 1 (2) de către organele române competente; persoanelor de cetăţenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidenţă din partea autorităţilor centrale din celelalte state membre li ale autorităţilor competente din statele terţe cu privire la săvârşirea unei infracţiuni din cele enumerate la art. 1 (2); persoanelor născute în străinătate despre care s-au primit comunicări din partea autorităţilor ale altor state cu privire la săvârşirea unei infracţiuni din cele enumerate la art 1 (2) şi cu privire la care sunt date că se deplasează sau că se pot deplasa pe teritoriul României", prevede iniţiativa legislativă.

Propunerea legislativă a fost adoptată în Plenul Senatului cu 101 voturi "pentru" şi o abţinere. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si