Șerban Nicolae, atac la Mugur Isărescu pe tema repatrierii rezervei de aur a României

Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat, miercuri, că nu are cum să îl susţină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

D.S., miercuri 26 iunie 2019 , 16:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În niciun caz nu am cum să îl susţin pe domnul Isărescu. Ba mai mult, domnul Isărescu a mai primit astăzi un răspuns ferm din partea Curţii Constituţionale, în ciuda eforturilor disperate ale domniei sale şi a minciunii pe care mi-a transmis-o personal. Aurul României trebuie să revină în ţară integral”, a declarat, miercuri, Şerban Nicolae, potrivit news.ro.

Întrebat ce crede că va face preşedintele Klaus Iohannis cu legea care prevede repatrierea rezervei de aur, Şerban Niclae a răspuns: ”Ar avea ocazia să facă măcar o dată în cinci ani un gest în favoarea României şi să promulge legea. În mod constituţional ar mai avea posibilitatea să ceară reexaminarea legii, dar ar fi un gest strict de blocaj, strict şicanat pentru că nu există niciun fel de justificare constituţională, morală, economică care să împiedice România să deţină în ţară rezerva de aur. Rezerva este administrată de BNR, dar este a României”.

CCR a decis, miercuri, că legea privind repatrierea rezervei de aur a României este constituţionaă, respingând, astfel, sesizarea PNL şi USR.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 24 aprilie, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei, iniţiat de Liviu Dragnea şi de senatorul Şerban Nicolae.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si

}