Serghei Lavrov spune că războiul din Ucraina era "inevitabil". "Occidentul e parte din conflict"

Ministrul de Externe al Rusiei a vorbit joi seara în fața Consiliului de Securitate al ONU, Serghei Lavrov, și a declarat că războiul din Ucraina era "inevitabil".

Author: Sorin Negru joi 22 septembrie 2022 , 20:43

Serghei Lavrov, în Consiliul de Securitate al ONU

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a justificat din nou invadarea Ucrainei acuzând Kievul de distrugerea culturii ruse și de promovarea nazismului.

Lavrov, care a apărut târziu la ședința de joi a Consiliului de Securitate al ONU, a spus că respinge narațiunea „agresiunii ruse” și a acuzat guvernul ucrainean că este „rusofob deschis” și „neo-nazist”.

„După ce am înțeles, întâlnirea de astăzi a fost motivată de dorința unor delegații de a discuta subiectul ilegalității în Ucraina”, a spus el.

„Cred că acest lucru este foarte, foarte oportun, pentru că acest termen, impunitate, reflectă ceea ce se întâmplă în această țară din 2014”, a continuat ironic Serghei Lavrov, potrivit Newsweek.com.

Lavrov, acuzații la adresa Ucrainei

El a spus că actualul guvern a venit la putere ca „ca urmare a unei lovituri de stat armate cu sprijinul direct al puterilor occidentale” și a ignorat drepturile și libertățile omului.

Lavrov a spus că „narațiunea agresiunii ruse ca origine a tragediei” este o încercare de a ignora uciderea de către guvernul ucrainean a oamenilor din regiunea Donbas care sunt loiali Rusiei.

Lavrov a spus că guvernul ucrainean încearcă să „elimine” și „interzice” folosirea limbii ruse și a culturii ruse în anumite regiuni. El a mai spus că toate cărțile rusești sunt distruse în școli, la fel cum au făcut naziștii.

"Mașina militară a Occidentului", parte din conflict- spune Lavrov

Ministrul de Externe al lui Putin a apărat referendumurile recent anunțate în regiunile controlate de Rusia spunând că Ucraina a devenit un „stat totalitar, asemănător unuia nazist”.

El a mai acuzat Ucraina că folosește civilii ca scuturi umane și a atacat țările occidentale pentru că a furnizat Ucrainei arme și pentru că antrenează soldați.

Potrivit lui Lavrov, este o încercare de a prelungi lupta și „de a slăbi Rusia”, adăugând că aceasta face din „mașina militară a vestului colectiv” o parte a conflictului.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si