Sf Nicolae 2018. Ce nu ai voie să faci azi, de Sfântul Nicolae. E mare păcat

Sf Nicolae 2018. În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe iarna, cu adevărat. În această zi, Moşul îşi scutură barba sură şi începe să ningă. Iar dacă nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

E. V., joi 06 decembrie 2018 , 16:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sf Nicolae 2018. Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Sf Nicolae 2018. Conform tradiţiilor populare, Moş Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfanii şi văduvele, este stăpânul apelor şi salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

Sf Nicolae 2018. În Ardeal, fetele se pregătesc de cu seara din Ajun, când coc plăcinte. În case se pun crenguţe de pomi fructiferi la icoane care se păstrează până de Anul Nou. Se spune că va urma un an rodnic şi bun, dacă crenguţele înfloresc până la Revelion. Din ele se fac sorcove, cu care se colindă în prima zi Noul An. 

Sf Nicolae 2018. În ziua de Sf Nicolae, tradţia spune că nu ai voie să te cerţi cu nimeni, nu ai voie să fii zgârcit, nu ai voie să uiţi de cei săraci sau  să speli. De asemenea, înainte de a pregăti ghetuţele de Moş Nicolae, trebuie să spui o rugăciune către el.

Sf Nicolae 2018. Tot de Moş Nicolae se spune şi cum va fi vremea.

Astfel că,  dacă nu este nicio ninsoare pe 6 decembrie înseamnă că iarna n-o va alunga Sfântul Ioan, pe 7 ianuarie, şi va fi de lungă durată. În iernile în care nu sunt multe ninsori, se spune despre Sân’ Nicoară c-ar fi întinerit şi nu-şi mai scutură barba.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane... Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si