Există o tradiție populară, conform căreia în luna martie se fac multe vrăji și există multă magie neagră, iar acestea au efect puternic în această perioadă a anului. Pentru a-ți proteja casa și familia, preoții ne sfătuiesc să sfințim locuința. Ei ne explică care este motivul pentru care trebuie să-ți sfințești casa în această lună, dar și ce această tradiție populară, de fapt.

Citește și: Ce sărbătoare este, de fapt, pe 24 februarie 2023? Tradiții și obiceiuri românești

Potrivit slujitorilor lui Dumnezeu, persoanele care se mută într-o casă nouă trebuie, de asemenea, să cheme un preot ca să le-o sfințească. Astfel alungă blestemele și vrăjile. Totuși este mai prielnic să îți sfințești locuința în luna martie.

Tradiții pentru luna martie

Conform preoților, creștinii ortodocși trebuie să-și sfințească locuința în luna martie pentru alungarea vrăjilor, a blestemelor și a energiilor negative care se află în casă. Se spune că această lună a anului este periculoasă, deoarece se fac cele mai multe vrăji și blesteme.

Preoții susțin că persoanele care locuiesc în casa care va fi sfințită trebuie să fie spovediți și împărtășiți. În momentul în care se vine cu sfințenia, locuința trebuie să fie curată, pentru că se stropește cu apă sfințită și se spune și o rugăciune.

Citește și: Sâmbăta Morților 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi?

Ca farmecele, blestemele și vrăjiile să fie alungate, sfințirea casei în luna martie se face în zilele de miercuri sau vineri, nu în zilele de sărbătoare. Înainte de chemarea preotului care sfințește casa, creștinii ortodocși trebuie să îndeplinească câteva aspecte. Pentru slujba de sfințire a locuinței, credincioșii ortodocși trebuie să pună o măsuță cu fața către răsărit și pe măsuță să așeze următoarele:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Citește și: Moșii de iarnă 2023. Cum se desfășoară slujba de Sâmbăta Morților?

-un vas cu apă curată;

-un pahar cu ulei curat;

-un bețișor înfășurat cu vată la unul din capete;

-lumânări;

-tămâie;

-busuioc;

-un pomelnic cu persoanele care locuiesc în casă și cu persoanele apropiate.

Acest obicei o să vă aducă mai multe liniște sufletească.

Citește și: Calendar Ortodox 28 februarie 2023: Sărbătoare cu cruce neagră azi! Rugăciunea care alungă boala și supărarea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si