Si cea de-a doua telecabina care ajunge la Balea Lac s-a izbit de zid, trei persoane fiind ranite; pentru coborarea lor s-a cerut elicopterul SMURD

Si cea de-a doua telecabina care circula intre Balea Cascada si Balea Lac s-a izbit de zid la sosire, la Balea Lac, fiind alte trei persoane ranite, pentru coborarea carora din munte s-a solicitat elicopterul SMURD.

Author: V.P. duminică 28 mai 2017 , 15:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: O femeie ranita, duminica, in accidentul de telecabina de la Balea Lac a fost preluata de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, in timp ce un barbat ranit in aceeasi telecabina a fost preluat de o ambulanta SMURD. Alte patru persoane, intre care un copil, ranite in statia de la Balea Cascada, au fost preluate de catre echipaje de salvare si transportate la spital la

Sibiu. Prefectul judetului Sibiu, Lucian Radu, aflat la fata locului, a declarat ca toate persoanele sunt in siguranta in acest moment.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, o femeie ranita in telecabina care a intrat in parapetul de pe marginea statiei Balea Lac a telecabinei din Muntii Fagaras a fost preluata de elicopterul SMURD, care o va transporta la spital, ea avand leziuni la ligamente, dar fiind in stare stabila.

De asemenea, un barbat ranit in aceeasi telecabina a fost transpotat cu ajutorul jandamilor montani si al salvamontistilor pana la locul in care o ambulanta SMURD a putut urca pe Transfagarasan, fiind preluat de aceasta. Barbatul are suspiciune de fractura la unul dintre brate.

Alte patru persoane, intre care un copil, au fost ranite in statia de la Balea Cascada, fiind preluate de catre echipaje de salvare si transportate la spitalul din Sibiu.

"Dintre cele patru persoane, un copil are suspiciune de fractura nazala, doua femei au dureri lombare si de membre si un barbat are o fractura deschisa la un picior”, au precizat reprezentantii ISU Sibiu.

Toate persoanele de la Balea, aflate in cele doua telecabine care circula in tandem, au fost evaluate medical de catre echipajele aflate la fata locului si vor fi coborate din munte de alte echipaje ISU Sibiu, cu

doua microbuze de transport persoane. Microbuzele de interventie vor urca pe Transfagarasan pana unde drumarii au reusit sa curete zapada de pe carosabil, iar jandamii montani si salvamontistii ii vor conduce pe turisti de la Balea Lac pana la locul preluarii. in total, 32 de persoane vor fi evacuate de la Balea Lac, dar nu toate se aflau in telecabina in momentul accidentului

Prefectul judetului Sibiu, Lucian Radu, aflat la fata locului, a declarat ca toate persoanele sunt in siguranta in acest moment.

"Cauzele producerii accidentului sunt in curs de stabilire de catre organele abilitate. Asta insa se va face in timp. Deocamdata, stim ca o eroare a produs aceasta
situatie. Nu au reusit sa franeze cele doua telecabine, care circula in tandem”
, a declarat pentru News.ro prefectul de Sibiu Lucian Radu.

Potrivit acestuia, in scurt timp situatia de urgenta va putea fi declarata inchisa, operatiunile de salvare fiind in curs de finalizare.

Intre Balea Cascada si Balea Lac circula simultan doua telecabine. Cand una ajunge in statia de la Balea Cascada, a doua parcheaza in statia de la Balea Lac.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu au anuntat ca si cea de-a doua telecabina care circula simultan pe relatia Balea Cascada – Balea Lac s-a izbit de parapet la intrarea in statia de la Balea Lac, trei persoane fiind ranite.
 
Astfel, numarul total al persoanelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale este de sapte- patru in statia de la Balea Cascada si trei in statia de la Balea Lac.
 

Pentru coborarea din munte a ranitilor de la Balea Lac, avand in vedere ca Transfagarasanul este in continuare blocat de zapada, iar telecabina este defecta, s-a solicitat interventia elicopterului SMURD.
 
Intre Balea Cascada si Balea Lac circula simultan doua telecabine. Cand una ajunge in statia de la Balea Cascada, a doua parcheaza in statia de la Balea Lac.
 

Cele doua au intrat cu viteza prea mare in statii, cel mai probabil din cauza unei defectiuni la sistemul de franare.
 
Arnold Klingeis, managerul Klingeis Consulting, firma care  opereaza telecabina de la Balea si care detine si Cabana Bilea Lac, a spus ca nu stie cu exactitate cauza producerii accidentului, aceasta fiind in curs de stabilire. Deocamdata nu se stie exact nici numarul total de persoane care se aflau in cele doua telecabine.

Operatiunea din Muntii Fagaras este coordonata la fata locului de catre prefectul de Sibiu, Lucian Radu.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si