Sibiu: Primarul care a mers pe jos pana la Bucuresti a primit un raspuns de la Guvern care se termina la jumatatea frazei

Primarul din Copsa Mica, judetul Sibiu, care a mers pe jos pana la Bucuresti, a primit, dupa o luna, de la Secretariatul General al Guvernului un raspuns care se termina la jumatatea frazei: ”Urmeaza ca, in termenul legal, institutiile sesizate sa”. Documentul este semnat de un director, dar semnatura nu este insotita de niciun nume.

V.P., sâmbătă 18 noiembrie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primarul din Copsa Mica, Tudor Mihalache, a primit, la o luna dupa ce a lasat un memoriu la Guvern in care explica problemele cu care se confrunta comunitatea sa, un raspuns care se termina la jumatatea frazei. Documentul are antetul Secretariatului General al Guvernului, este semnat de unul dintre directori, dar fara a exista numele unei persoane care-si asuma cele scrise.

”Referitor la memoriul dumneavoastra nr. 5603/28.09.2017, va facem cunoscut faptul ca a fost transmis, in conformitate cu art.

6^1 din OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, asa cum a fost modificat de Legea nr. 322.2002, spre competenta solutionare Ministerului Mediului si Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Institutiei Prefectului – Judetul Sibiu, solicitand luarea masurilor legale ce se impun. Urmeaza ca, in termenul legal, institutiile sesizate sa” este raspunsul primit de la Guvern.

Primarul se declara dezamagit de raspunsul primit si spune ca se astepta la mult mai mult din partea autoritatilor, cel putin sa primeasca un raspuns coerent.

Tudor Mihalache spune ca, deocamdata, Primaria Copsa Mica nu are conturile blocate din cauza datoriei pe care o inregistreaza catre firma care a realizat lucrarile de apa si canalizare in localitate si care ar fi trebuit achitate de catre Ministerul Mediului.

Pana acum, primarul a gasit intelegere la compania care a realizat lucrarile in proportie de peste 90 la suta si detine o sentinta judecatoreasca definitiva cu care ar putea cere executarea silita.

Totusi, deocamdata nu a facut-o.

Primarul din Copsa Mica, judetul Sibiu, Daniel Tudor Mihalache, nemultumit de faptul ca institutia ar putea avea conturile blocate pentru ca Ministerul Mediului nu a platit lucrarile de apa si canalizare, a pornit, in 18 septembrie, pe jos pana la Bucuresti, dorind sa atraga atentia asupra localitatii sale.

El a ajuns la Bucuresti zece zile mai tarziu, fiind intampinat la intrarea in Capitala de catre liderul PNL, Ludovic Orban, si a depus memorii la Adrministratia Prezidentiala, Guvern si Ministerul Mediului.

Totul a pornit de la o Ordonanta de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei si canalizarii din fonduri guvernamentale in doua orase puternic afectate de poluare: Copsa-Mica si Zlatna.

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrarile pentru reteaua de apa-canalizare, angajandu-se ca va plati integral lucrarile, insa, pana in prezent, a platit aproximativ 50% din banii pe care ii datoreaza constructorului, desi acesta a efectuat lucrarile aproape in totalitate.

Firma a actionat in judecata Primaria Copsa-Mica si a castigat, existand o sentinta definitiva care obliga la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primaria nu ii are.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si