Sibiu, singurul judet din tara in care oamenii nu prea merg la farmacie

In industria farmaceutica, banii curg garla. Farmaciile au rasarit precum ciupercile dupa ploaie, iar castigurile sunt considerabile. In toate judetele din tara, acestea au terminat anul 2016 cu profituri importante. In toate... cu o exceptie judetul Sibiu. Este singurul din tara in care farmaciile nu fac bani, ci ii pierd!

Webeditor: V.P. Author: I. I. miercuri 10 ianuarie 2018 , 19:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pardoxal, judetul Sibiu este singurul din tara in care nimeni nu prea se inghesuie sa lase banii in farmacii. Conform unui studiu de piata, aici sunt cei mai sanatosi oameni din tara iar unitatile faramaceutice merg in pierdere.

"Potrivit studiului, Sibiul este singurul judet in care farmaciile nu au avut profit in 2016, datele financiare arata ca valoare pierderilor depaseste 3 mil de lei"

-Cumparati des mdicamente? Nu, cand am nevoie-

In timp ce sibienii evita farmaciile, in restul tarii, oamenii

le trec frecvent  pragul. Judetele Arges si Bucuresti sunt cele mai profitabile in domeniul farmaceutic, cu castiguri de peste 100 de milioane de lei. Nici nu este de mirare, cat timp punctele farmaceutice se regasesc la tot pasul.

Conform ultimelor date, la sfarsitul anului trecut, Capitala totaliza 1213 farmacii. Daca raportam acest numar la cei 1,8 milioane de locuitori ai orasului, aflam ca Bucurestiul are 1 farmacie la 1500 de locuitori. Adica sunt de 2 ori mai multe unitati farmaceutice decat ar fi fost nevoie!

Purtator de cuvant MS: in mediul urban, in bucuresti, spre exemplu, o farmacie trebuie sa se regaseasca la 3000 de locuitori in Bucuresti, in alte orase, la 4000 de locuitori.

- Cumparam medicamente cam haotic, ca sa spun asa...cum avem o durere, repede, farmacie! Nu avem o educatie sanitara? Cred ca da, da!

In ultimul deceniu, numarul farmaciilor pe tot curpinsul tarii s-a dublat si a dus, astfel,  Romania, pe primele locuri in Europa.

-In acest moment sunt peste 9410 infiintate in Romania atat in mediul urban cat si rural.

Conform acestor cifre, Romania se afla pe podiumul Europei, din punct de vedere al numarului mare de farmacii existente.  Este depasita  doar de Bulgaria, cu o farmacie la 2093 de locuitori si de Grecia, cu una la 1140 de locuitori.

Inmultirea  intr-un ritm atat de alert a farmaciilor a determinat Ministerul Sanatatii sa nu mai elibereze licente de functionare.

"Infiintarea de farmacii in mediul urban este blocata in acest moment, poti sa infiinteti o farmacie noua numai in momentul in care iei o licenta de la o alta farmacie, pentru ca numarul acestor tipuri de unitati a crescut foarte mult in ultima perioada.

Capitala si judetul Arges sunt campioane la prfit datorita unor mari lanturi farmaceutice, cu acoperire la nivel national, ce isi au sediile in aceste judete.

Insa in ciuda cresterii numarului de farmacii, in Romania se produc tot mai putine medicamente, iar veniturle din aceasta activitate au scazut cu o treime fata de cele din 2016.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 28 iulie 2021: Dolarul scade, lira sterlină explodează!... Curs valutar BNR miercuri, 28 iulie 2021: Dolarul scade, lira sterlină explodează! Cotațiile oficiale
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
b1.ro
Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit... Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit să facă asta tocmai acum
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si