Silviu Aioniță a murit la vârsta de 65 de ani

Silviu Aioniță, bluesman și chitarist cunoscut, a decedat la vârsta de 65 de ani. Acesta va fi înhumat în orașul său natal, Brăila.

A.N.C, miercuri 01 mai 2019 , 08:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Silviu Aioniță a acompaniat la chitară marii artiști din genurile blues și rock și din jazz. El a fost totodată unul din promotorii jazz-ului în România.

Silviu Aioniță a format în anii '90 mai multe grupuri muzicale, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Blueservice. Printre artiștii celebri cu care a colaborat Silviu Aioniță se numără Mugurel Vrabete (Holograf) și Eugen Caminschi (Vama). Aioniță a mai colaborat cu Sorin Chifiriuc, cunoscutul AG Weinberger, artistul de jazz Garbis Dedeian, cu Florin Ionescu sau cu regretatul percuționist Corneliu Stroe.

Citeste si: Declarație șoc la scurt timp după moartea lui Răzvan Ciobanu! ”La început, nu ne plăceam! Nu a fost dragoste la prima vedere”  

Blueservice a fost supranumit grupul ”Greilor bluesului din România”, iar liderul acestuia, Silviu Aioniță, a fost botezat drept ”Peter Green-ul României”, după numele fondatorului legendarului grup britanic Fleetwood Max.

În 1993 Silviu Aioniță inaugura primul club de blues din România, el fiind vedeta primelor concerte ale genului în țara noastră. Silviu Ioniță va fi înmormântat la Brăila, orașul său natal.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si