Silviu Purcarete in carti pentru a regiza spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo? Regizorul roman a fost "adoptat" de japonezi

Silviu Purcarete, unul dintre cei mai apreciati regizori ai Romaniei, se pare ca este dorit de japonezi pentru a fi implicat in organizarea Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo, din 2020.

marți 26 decembrie 2017 , 09:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

WOWbiz.ro a aflat ca, numele lui Silviu Purcarete apare pe lista regizorilor care ar urma sa puna in scena si sa monteze spectacolul grandios pe care japonezii il pregatesc cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de vara, din 2020 de la Tokyo.

Informatia este vehiculata din ce in ce mai des in cercul artistilor mari de la noi si este intarita de faptul ca, toamna aceasta, Silviu Pucarete a regizat spectacolul “Richard al III-lea” de William Shakespeare la Tokyo Metropolitan.

Cunoscutul regizor roman a prezentat mai multe spectacole in Japonia de-a lungul carierei sale, dar acum, la “Richard al III-lea”, a lucrat pentru prima data cu o distributie japoneza in totalitate, potrivit japantimes.co.jp.

Silviu Purcarete este agreat si de presa din Japonia, de curand, artistul acordand ziaristilor de la “The Japan Times” un interviu amplu in care a vorbit despre productia sa, “Richard al III-lea” la care a lucrat cu 15 barbati-actor, care interpreteaza in spectacol roluri feminine.

Artistul roman a mai fost la Tokyo si cu alte spectacole romanesti – prima data cu „Titus Andronicus”, de Shakespeare, in 1992, si apoi cu „Furtuna”, in 1996. In 2013, Purcarete a dus in Japonia spectacolul „Lulu”, marcand atunci inaugurarea noii cladiri a Teatrului Metropolitan din Tokyo. Doi ani mai tarziu, romanul s-a intors in Tara Soarelui Rasare cu „Oedip Rege”, de Sofocle, dar si cu „Calatoriile lui Guliver” de Jonathan Swift.

Pe de alta parte, interesul mass-mediei pentru organizarea Jocurilor Olimpice a crescut foarte mult in ultimul timp. De curand, unul dintre responsabilii acestui proiect, a declarat pentru AFP ca, in 2020, robotii ar putea intampina vizitatorii pe aeroportul din Tokyo!

Acestia ar urma sa care bagajele turistilor, sa le dea indicatii acestora si sa le asigure servicii de traducere din limba pe care o vorbesc in limba japoneza. In privinta spectacolului de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara din Tokyo, 2020, asteptarile sunt insa cu mult, mult, mult mai mari.

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si