Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei! I se va reţine aproape jumătate din premiul de 2,35 milioane de la Wimbledon!

E clar că Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei.

Author: Matei Vaihan marți 16 iulie 2019 , 13:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu mai e un secret că Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei. “Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC), Fiscul Marii Britanii, îi va reține Simonei Halep nu cu mult mai puțin de jumătate din premiul financiar care i se cuvine după ce a intrat în istorie ca prima româncă ce își adjudecă titlul de campioană la Wimbledon. Ca jucătoare străină în cadrul unei competiții sportive desfășurate pe teritoriul Regatului Unit, Simona datorează, potrivit legislației fiscale britanice, același impozit pe venit precum rezidenții. Fiscul Britanic are o divizie specializată care se ocupă de taxarea veniturilor obținute în insulă de artiștii și sportivii străini- Foreign Entertainers Unit (FEU).
Anul acesta, premiul cuvenit câștigătoarei competiției feminine din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon este de 2,35 milioane lire sterline, în creștere cu peste 4% față de 2018, când a fost de 2,25 milioane lire sterline”
, a relatat profit.ro.( vezi cum a felicitat-o Ducesa de Cambridge pe Simona)

Citeste si: Simona Halep şi Novak Djokovici s-au fotografiat împreună cu trofeele câştigate la Wimbledon

Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei. I se va reţine 44,36% din sumă

„În baza sistemului progresiv de impozitare a veniturilor aplicat de Marea Britanie, primele 37.500 lire sterline din cadrul unui câștig impozabil se taxează cu o cotă de 20%, ceea ce înseamnă o reținere de 7.500 lire sterline. Pentru partea cifrată între 37.501 și 150.000 lire sterline, rata de impozitare se dublează la 40%, adăugând astfel o reținere fiscală de 45.000 lire sterline. Tot ceea ce este peste 150.000 lire sterline se impozitează cu cota maximă, de 45%. Astfel, pentru diferența dintre 150.000 și 2,35 milioane lire sterline, Simonei Halep i se va reține de către Fisc suma de 990.000 lire sterline  Recapitulare: 7.500 +45.000+990.000= impozit datorat de 1.042.500 lire sterline. Astfel, câștigul Simonei de la Wimbledon va fi taxat de Fiscul UK cu o rată efectivă de 44,36%. Halep își va putea deduce din baza de impunere unele cheltuieli legate direct de participarea la turneul de la Wimbledon, cum ar fi transportul, cazarea sau masa, ceea ce ar mai reduce din suma datorată Fiscului.”, a mai scris profit.ro.

Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei. Suma va fi reținută la sursă 

E clar că Simona Halep îi plăteşte un impozit uriaş Reginei Angliei. “Campioana româncă nu va fi nevoită să facă niciun efort pentru a se conforma legislației fiscale britanice. Suma datorată de ea către HMRC va fi reținută la sursă de către organizatorii turneului de la Wimbledon din premiul total cuvenit lui Halep și virată Fiscului. Dar asta nu este totul. Codul Fiscal britanic prevede că se taxează și veniturile obținute de sportivii străini participanți la competiții în UK din contracte de publicitate sau de promoție, de exemplu în cazurile în care promovează contra cost echipamentele sportive ale unei anumite mărci. Cu cât numărul de zile petrecut de un sportiv la o competiție în Marea Britanie este mai mare, cu atât este taxat mai mult pe veniturile din această sursă.”, s-a mai dezvăluit despre legile fiscale din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si