Simona Halep primește un verdict dur de la Ion Țiriac. "E periculos şi trist. Ea ar trebui să fie deja pe teren"

Fostul tenismen Ion Țiriac a vorbit deschis despre cazul de dopaj în care a fost suspendată Simona Halep, fostul nr.1 în tenisul feminin. Omul de afaceri spune că i-a permis Simonei Halep să se antreneze la baza sportivă Stejarii, însă este pesimist cu privire la revenirea ei pe terenul de tenis. O s-o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani, crede Țiriac, dacă lucrurile merg în continuare în același ritm.

Author: Sorin Negru joi 12 ianuarie 2023 , 15:14

Ion Țiriac, dezvăluiri despre Simona Halep

Ion Țiriac, dezvăluiri despre Simona Halep

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ion Țiriac a făcut, joi 12 ianuarie, o serie de dezvăluiri despre situația actuală a Simonei Halep, aflată într-o suspendare din viața sportivă după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un control efectuat la US Open.

Ce face Simona Halep în prezent

"Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni", a declarat omul de afaceri într-un dialog cu presa la patinoarul Otopeni. 

Citește și: EXCLUSIV Raluca Bădulescu comentează ținutele de la Globurile de Aur

Potrivit lui Țiriac, sportiva româncă vrea să se mențină în formă și să revină cât de curând pe teren. "Ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea (n.r.- să joace)", spune omul de afaceri.

"Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu 2 ani înainte, e altceva. Însă dacă ea nu mai a jucat... şi are 25-26 de ani... lăsaţi 30 şi... arată de 25 pe teren. Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist", a afirmat Ion Ţiriac.

Când se va întoarce Simona Halep pe terenul de joc 

Ţiriac nu este foarte optimist în ceea ce priveşte durata cazului de doping al Simonei Halep, precizând că până acum jucătoarea română nu a putut nici măcar să depună probele.

În acest ritm, Simona Halep nu se va putea întoarce să joace decât peste 2-3 ani, crede Țiriac.

"Dacă merge scriptologia şi manipulările (n.r.- în cazul de doping) cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună 'Da', iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie... şi tot aşa... când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor. Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate.

Avocații Simonei Halep "se mișcă prea lent"

"După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria. Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea (n.r.- să joace). Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat... Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere", a precizat fostul mare sportiv român.

Acuzații la adresa staff-ului Simonei Halep 

Ion Țiriac a adus acuzații la adresa staff-ului Simonei Halep. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci și ce bei când te antrenezi?, întreabă fostul sportiv.   

"Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înainte unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest... a spus 'Nu-mi atingeţi echipa'. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii. Asta ca nu cumva (n.r.- să le fie contaminată)", a mai spus Tiriac.

După părerea omului de afaceri Simona Halep ar trebui să fie deja pe terenul de tenis.

"Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat. Însă după părerea mea ar trebui să fie deja pe teren (n.r.- Simona). E foarte dificil în asemenea situaţii să dai sfaturi. Eu i-am spus Simonei care sunt avocaţii, iar acum am aflat că unul murise, nu ştiam", a adăugat fostul jucător de tenis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si