"Sunt emotionata, visul meu a devenit realitate si ma bucur ca acest lucru se intampla pentru romani, ziua asta o sa ramana in istorie pentru totdeauna", a declarat ea.
 

Citeste si: Tragedie in sport! Un fotbalist de 27 de ani a fost impuscat in timpul cantonamentului

Halep a revenit in tara cu o cursa a companiei Aeroflot. Aernoava a oprit in fata Salonului Prezidential si prima care a coborat a fost jucatoarea romana, urmata de mama ei. La scara avionului a fost intampinata de presedintele FRT, George Cosac si de ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, care i-au oferti buchete de flori si un balon reprezentand cifra 1.

Simona Halep a declarat, luni, la sosirea in Romania ca a primit un mesaj de la jucatoarea americana Serena Williams, in care aceasta i-a scris cuvinte frumoase dupa ce a devenit pentru prima data lider al ierarhiei WTA.

"Am primit cateva sute de mesaje si vreau sa multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Am vazut multe poze de pe Twitter cu jucatoare care m-au felicitat si m-am bucurat.

insa un mesaj pe Instagram, personal si deosebit, a fost de la Serena, nu ma asteptam. stiam ca este o persoana deosebita si speciala. Mesajul ei chiar m-a bucurat enorm. Poate cel mai important mesaj pe care l-am primit si mi-a scris cuvinte frumoase. Eu nu am avut curajul sa o felicit atunci cand a nascut, asa ca am facut-o acum si pot sa spun ca nu este doar cea mai buna jucatoare din lume, este si un om deosebit", a declarat Halep, la aeroportul Optopeni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fosta ocupanta a locului 1 WTA mult timp, Serena Williams a devenit mama la 1 septembrie, cand a dat nastere unei fetite, Alexis Olympia Ohanian. Williams era insarcinata cand a castigat Australian Open, la inceputul acestui an. Ea va reveni in competitii anul viitor.

Halep a precizat ca urmatorul ei obiectiv este sa castige un turneu de Grand Slam si sa se mentina cat mai mult pe locul I WTA.

"Este o onoare sa fiu astazi aici, mi-ati facut ziua mai frumoasa cu aceasta primire. Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si familiei mele, care a crezut tot timpul ca pot ajunge aici. Ma bucur ca sunt acasa si aceasta zi va ramane tot timpul in sufletul meu. Visul meu a devenit realitate si ma bucur ca acest lucru se intampla pentru noi, pentru romani. Va ramane in istorie aceasta zi in care o romanca a devenit numarul unu mondial si ma bucur ca sunt eu acea persoana.

E greu sa definesc bucuria pe care am simtit-o, cadoul meu as vrea sa fie sanatate pentru a juca cat mai multi ani. Simt mereu sustinerea tuturor, chiar si a celor care ma critica. Uneori sunt foarte bune si le multumesc si lor. Au fost multi ani de cand am inceput tenisul, au fost multe greutati, multe sacrificii, dar cand am tinut acel numar unu in brate am uitat tot. Acum vreau sa castig un turneu de Grand Slam si sa ma mentin cat mai mult timp pe locul 1. Nu cred ca as putea avea presiune mai mare decat am avut saptamana trecuta, dorinta de a ajunge numarul unu a fost mult prea mare si m-a coplesit in finala. Acum trebuie sa ma si bucur pentru cea ce am realizat", a afirmat sportiva.

Ea a adaugat ca a realizat performanta inregistrata atunci cand a tinut aranjamentul floral in forma cifrei "11", la festivitatea dupa meciul din semifinalele China Open.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Dupa ce am castigat acel meci cu Ostapenko si am tinut in brate numarul unu am realizat ca sunt numarul 1. Nu a fost deloc usor, presiunea a fost mereu si am resimtit-o foarte tare. Mi-am dorit de fiecare data cand am jucat sa devin numarul unu, prima data a fost la Roland Garros, dar nu s-a intamplat. Nu am renuntat, am crezut ca se poate intampla si am muncit mai mult pentru ca acest vis sa devina realitate. Cred ca va fi din ce in ce mai greu. Cred ca vor fi momente mai grele, dar aceasta zi ma va ajuta sa ajung si mai sus", a declarat Halep.

Ea a spus ca Gheorghe Hagi este un model pentru ea, in viata si in sport: "Sunt doua sporturi diferite, fotbalul ramane pe primul loc in Romania, dar ma bucur ca se vorbeste atat de frumos, pentru mine e un vis devenit realitate si inseamna enorm pentru mine. Gheorghe Hagi a fost modelul meu mereu, in viata si in sport."
 

Simona Halep este pe locul I, atat in cel clasamentul WTA general, cat si in cel care conteaza pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai buna jucatoare din lume, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep este prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, in 1975.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si