Simona Halep renunţă la turneul WTA de la Palermo

Simona Halep a renunţat la turneul WTA de la Palermo din cauza carantinei obligatorii impuse în Italia pentru orice persoană care vine din România sau Bulgaria, conform organizatorilor turneulu.

Andreea Stoica, duminică 26 iulie 2020 , 16:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Noi am aflat cu tristeţe decizia Nr.2 mondial de a-şi anula participarea", a declarat directorul turneului, Oliviero Palma.

Potrivit organizatorilor turneului, această decizie, care le-a fost comunicată prin intermediul managerului jucătoarei române, Virginia Ruzici, este legată de carantina impusă în Italia tuturor persoanelor care s-au aflat în România sau Bulgaria în precedentele 14 zile.

Această măsură a fost adoptată vineri de autorităţile italiene, în timp ce România şi Bulgaria înregistrează o creştere a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni, scrie agerpres.ro

"Suntem trişti şi profund decepţionaţi" 

"Noi eram optimişti ieri (sâmbătă) şi am informat staff-ul Simonei Halep în legătură cu faptul că jucătorii şi jucătoarele profesioniste nu s-ar supune acestei carantine", a adăugat Palma.

Citeste si: Simona Halep și Toni Iuruc, donație uriașă anti-COVID-19! ”Am văzut cât e de greu pentru toată lumea”

"Dar staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa, care strică toate eforturile noastre. Suntem trişti şi profund decepţionaţi", a mai spus Oliviero Palma.

Oliviero Palma anunţase sâmbătă pe contul său de Twitter că ''Halep va participa la cea de-a 31-a ediţie a Openului feminin de tenis de la Palermo".

Simona Halep

Derogare de la obligaţia carantinei

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, programat să înceapă pe 3 august şi care va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au precizat, vineri, că au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie.

Citeste si: Decizie incredibilă a Simonei Halep! Toni Iuruc a rămas mască când a aflat: a amânat nunta! EXCLUSIV

''Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu'', a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Directorul turneului, care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo, s-a declarat convins că ''protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment''.

Citeste si: E oficial! Simona Halep: ”Am luat dificila decizie de a mă retrage”

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si