Diareea și voma ar putea fi simptome importante pentru Covid-19 la copii, spun cercetătorii britanici, potrivit The Guardian. Medicii avertizează că, la acest moment, sunt luate în considerare doar trei simptome la copii: temperatura crescută, tusea persistentă și modificările la simțurile gustului și mirosului, aspect insuficient în detectarea bolii.

Cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

Citeste si: Un aliment banal poate ucide coronavirusul. Descoperire bombă a medicilor spanioli și italieni

”În eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțurile gustului și mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Ministerul Educaţiei, anunț de ultima oră despre începerea noului an şcolar

Simptomele respiratorii, dublate de cele gastro-nintestinale la copii

"Dacă vrem să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să începem să luăm în considerare diareea și voma, nu doar simptomele sistemului respirator superior”, a adăugat acesta.

Citeste si: Clipe de infarct în Beirut. Semne de viață detectate sub dărâmături, la o lună de la explozia-gigant!

Waterfield a spus că, folosind doar cele trei simptome luate în considerare la acest moment, testarea copiilor simptomatici ar identifica doar 76% dintre cazuri. În schimb, dacă sunt adăugate simptomele gastrointestinale, procentul ar urca la 97%.

Citeste si: Deputat român, rănit grav într-un accident de circulație. A fost transferat de urgență la București- UPDATE

Profesorul Tim Spector de la King’s College London a declarat că aceste concluzii sunt în linie cu cele ale cercetărilor făcute de echipa sa, potrivit Hotnews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si