Ministerul Educaţiei, anunț de ultima oră despre începerea noului an şcolar

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a pus la dispoziţie două linii Telverde pentru a facilita accesul rapid la informaţii tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea didactică în noul an şcolar.

R.I., vineri 04 septembrie 2020 , 10:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Educaţiei instituie linii Telverde destinate informării cu privire la începerea noului an şcolar și universitar.

Una dintre linii este destinată elevilor, studenţilor şi profesorilor, iar cea de a doua, reprezentanţilor şcolilor şi administraţiei publice locale care doresc consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene.

Citeste si: Rafila, despre începerea anului şcolar: „Marea majoritate nu fac decât forme uşoare ale bolii”

”Ministerul Educaţiei şi Cercetării facilitează accesul rapid la informaţii tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea didactică în anul şcolar/universitar 2020-2021. Prima linie Telverde - 0800.67.20.31 - va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ”, anunţă ministerul Educației.

Citeste si: Virgil Musta, despre începerea noului an școlar: "Să nu ne facem iluzii! Pericolul există"

A fost lansat portalul dedicat educației continue

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

”Totodată, reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public. Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes”, adaugă Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Ce se întâmplă cu coronavirusul în corpul unui copil. Studiu alarmant, înainte de startul școlii

Citeste si: Pericolul ascuns din PERNE. Ce se întâmplă cu sănătatea ta în 6 luni

Citeste si: Tratamentul care reduce semnificativ riscul să mori de coronavirus. Descoperire de ultima oră

Cum pot școlile să comande tabletele gratuite

A doua linie TelVerde - 0800672032 - va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Această ordonanţă reglementează:

1. Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line;

2. Achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, achiziţii decontate prin fonduri europene.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si