Simulare de examen și pentru elevii de clasa a VII-a! Se va întâmpla chiar luna viitoare

Simularea de examen se desfășoară anul acesta și la clasa a VII-a, a anunțat ministrul Ecaterina Andronescu.

C.L., miercuri 20 februarie 2019 , 23:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste câteva săptămâni, elevii de clasa a VIII-a vor avea simularea înaintea testării  de la finalul anului școlar, pentru admiterea în liceu. Anul acesta, în premieră, și elevii din clasa a VII-a vor fi testați.

Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există șansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a și devine irecuperabil”, a declarat Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru Evaluarea Națională, simularea se va desfășura  în perioada 11 – 13 martie.

Ecaterina Andronescu a declarat recent că ar vrea să introducă teste grilă pentru Evaluarea Națională, însă nu se știe dacă aceste modificări vor fi aplicate chiar din acest an.

Întrebată dacă vor da și teste grilă la această simulare, ministrul a răspuns: “Este treaba Centrului Național de Evaluare și Examinare și eu sper să facă ceea ce trebuie în așa fel încât să avem prin evaluare o măsură a însușirii cunoașterii până la momentul în care se face evaluarea”.

Calendarul Evaluării Naționale 2019

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale la clasele a VIII-a, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie.  Cea de-a doua probă, la matematică, se va desfășura pe 20 iunie, iar cea la limba maternă, pentru minorități, este pe 21 iunie. Rezultatele inițiale vor fi făcute publice pe 25 iunie, iar cele finale, după contestații pe 29 iunie. 

 

 

Te-ar putea interesa si