Simularea alarmei in caz de calamitate a fost un dezastru la propriu in Constanta. "Alarma? Care alarma, n-am auzit nimic!" - Ce s-a intamplat la Malul Marii

Un dezastru de proportii au anuntat, astazi, autoritatile din 7 mari judete ale tarii! Si daca scenariul ar fi fost real, locuitorii din centrul Constantei n-ar fi scapat! De ce? Vedeti acum!

Stirile Kanal D, marți 18 aprilie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reporter:  Ati auzit alarma?

Localnic: Care alarma? ca n-am auzit.

Reporter: O alrma  puternica in caz de dezastru..

Alarma in caz de calamitate a fost un dezastru, la propriu. Daca nenorocirea s-ar fi abatut peste intreg orasul Constanta, doar norocosii ar fi scapat, probabil, cu viata.

Ce ne facem in cazul unui dezastru? Acest dispozitiv trebuia sa puna in alerta jumatate de oras, insa din cauza unei defectiuni, sirenele nu au functionat deloc.

Nici sirena mobila, care a facut turul orasului, n-a pornit din prima. Abia dupa cateva incercari, dispozitivul a inceput sa emita sunete de avertizare, care insa n-au speriat pe nimeni.

Din 68 de sirene, numai 2 electronice n-au functionat, si una electrica , care n-a functionat din cauza timpului nefavorbil, consideram ca sistemul a functionat in conditii foarte bune

Verificarea sistemelor de alarma face parte din cel mai amplu exercitiu national,  pentru pregatirea oamenilor in cazul unui dezastru. Incepand de astazi, timp de 4 zile, sirenele din toata tara vor emite 5 sunete, a cate 16 secunde fiecare.

"Populatia trebuie sa stie ca, atunci cand suna aceste sirene, trebuie sa se adaposteasca si sa asculte indicatiile autoritatior", a declarat Eugen Chirita, locatenent colonel ISU.

Astazi, exercitiul s-a desfasurat in 7 judete. Maine, sirenele vor porni, alternativ, atat in capitala, cat si in alte 13 judete din tara.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si