Sindicatele din Sanatate se pregatesc de greva generala – Reactia ministrului Sorina Pintea

Sindicatele din sanatate se pregatesc de greva generala. Sunt nemultumiti de decizia ministerului sanatatii de a plafona nivelul sporurilor la 30 de procente. De cealalta parte, ministrul vorbeste despre ipocrizie in conditiile in care salariile medicilor au crescut de la 1 martie.

Author: I. I. luni 12 martie 2018 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

LEONARD BARASCU: Greva generala va urma imediat dupa miting la cateva zile. Toata lumea doreste, daca se poate, din momentul asta sa deschidem conflict, Trebuie sa ne aliniem totusi sa facem ce spune legea

Sindicalistii sunt nemultumiti de plafonarea sporurilor si vor organiza un miting la sfarsitul lunii viitoare. Sunt situatii in care in care sportul se diminueaza de 5 ori fata de cat primeste acum, vorbesc mai ales despre medici. 

In schimb, la minister, situatia se vede altfel.

Citeste si: O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va beneficia de acest ajutor- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

SORINA PINTEA: Nu scad veniturile nete, am facut calcule si dansii au facut simulari nu am inteles de ce s-a stabilit un calendar al pichetarilor al grevelor pentur ca nu am discutat pe fiecare categorie in parte.

Ministrul mai spune ca nu vor creste salariile la fel pentru toata lumea in acelasi timp, dar nimeni nu va pleca cu mai putini bani acasa. 

Sorina Pintea: Atata vreme cat nu exista scaderi de venituri nu cred ca sunt motive pentru greva generala. Ar fi cred ca o ipocrizie din partea celor de la sanitas  sa declanseze greva.

La sfarsitul lunii, sindicalistii din sanatate vor picheta ministerul muncii, al sanatatii si pe cel de finante. Maine, sindicalistii se mai intalnesc inca o data cu ministrul Sanatatii.

Ministrul a anuntat si ca s-a rezolvat partial criza imunoglobulinelor.

SORINA PINTEA: Prima oferta ferma  pe care am primit-o este cea de la austrieci si ne va intra in tara 10 mii de doze de imunoglobulina.

Deocamdata, situatia este insa critica pentru cei care au nevoie de astfel de tratamente pentru ca nu a intrat nicio o doza in Romania.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si