Marele sculptor Constantin Brancusi (1876- 1957) a avut un singur copil, pe John Moore, rodul unei povesti intense de iubire intre genialul artist si secretara lui, pianista Vera Moore. Din pacate pentru John, care a incetat din viata pe 11 noiembrie 2016, la Jouy en Josas, o localitate aflata la 30 de kilometri de Paris, Brancusi nu a dorit sa-l recunoasca drept urmas, desi Vera l-a trecut in certificatul de nastere cu numele John Constantin Brancusi Moore.

Decenii la rand fotograf la cabaretul Crazy Horse, baiatul lui Brancusi nu si-a iertat niciodata tatal pentru afrontul adus, preferand sa-si traiasca batranetea alaturi de familie, intr-un anonimat total.  John se nascuse pe 15 septembrie 1934, cand Vera avea 38 de ani, iar Brancusi 58, pianista preferand sa tina ascunsa sarcina, tocmai stiind faptul ca iubitul ei nu-si doreste sa devina tata.
Vera Moore
Vera Moore
Vera Moore a murit in 1997, la 101 ani, si a fost incinerata, fiul ei si al lui Brancusi pastrand urna cu cenusa la loc de cinste, in casa din Jouy en Josas. De altfel, la dorinta lui expresa, si John Moore a fost incinerat, acesta nedorind in ruptul capului sa fie cumva ingropat langa celebrul lui parinte, care-si doarme somnul de veci la cimitirul Montparnasse din Paris.
John Moore, singurul copil al marelui Brancusi
John Moore, singurul copil al marelui Brancusi

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si