Singurul hotel de pe litoral care este afiliat unui grup international va fi scos la vanzare. Proprietatea are 290 de camere

Potrivit mai multor surse din turismul romanesc, complexul hotelier Zenith Top Country Line din Mamaia este scos la vanzare cu un pret cuprins intre 10 si 12 milioane de euro.

C.I.P., marți 30 august 2016 , 17:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Complexul hotelier are ca actionar majoritar fondul de investitii RC2, grup cu capital international. Cei de la profit.ro au stat de vorba cu presedintele RC2, Ion Florescu, si au aflat ca acesta evalueaza serios oportunitatea vanzarii.

Hotelul Zenith are 290 de camere situate in doua corpuri de cladire, salon restaurant bufet si terasa, salon restaurant clasic, bar&lounge, centru de conferinte si evenimente si are o capacitate de pana la 600 de persoane. Acest complex este singurul de pe litoralul romanesc care este afiliat unui grup hotelier international. "Potrivit evaluarilor si proiectelor initiate de management, RC2 a agreat acele investitii necesare pentru ca hotelul sa poata functiona pe intreaga durata a anului, asumandu-si alaturi de celalalt actionar, firma DLC Management,  angajarea unor credite bancare importante, necesare punerii in opera a proiectelor necesare", a spus Ion Florescu.

Florescu a declarat ca dezvoltarea proprietatii nu este inca terminata pentru ca ea mai detine un activ extrem de interesant din perspectiva imobiliara detinand o suprafata de 2.000 de metri patrati aflati pe prima linie la promenada.

Intrebat despre posibilitatea vanzarii, directorul RC2 a evitat sa ofere un raspuns concret, dar a lasat sa se inteleaga faptul ca, daca vine o oferta convenabila, nu are nimic impotriva vanzarii complexului. "Valoarea proprietatii si afacerii este determinata de multe elemente care trebuie luate in considerare, cum ar fi dimensiunea suprafeţei de teren aflată în proprietate, pozitia proprietatii fata de mare si plaja, localizarea in statiune, suprafata totala construita, complexitatea facilitatilor nou construite, volumul investitiilor in modernizari, cresterea constanta a veniturilor si profitului operational, cota de piata,  stabilitatea si consolidarea profesionala a afacerii, operarea hoteliera pe parcursul intregului an, stabilitatea personalului si echipei manageriale proprii, portofoliul de contracte, contextul de piata, perspective, oportunitati investitionale viitoare...", a explicat el.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si