Sistemul de Urgenta 112 va fi modernizat! "Vor exista apeluri de urgenta cu transmisii video si imagini de la locul evenimentului"
Actual

Sistemul de Urgenta 112 va fi modernizat! "Vor exista apeluri de urgenta cu transmisii video si imagini de la locul evenimentului"

M. P.
14 sep 2018

Proiectul privind modernizarea si extinderea Sistemului de Urgenta 112 a fost aprobata, joi, de catre Guvern.

Proiectul prevede imbunatatirea Serviciului de Urgenta 112.

„Hotarârea privind demararea proiectului important pentru cetateni, anume modernizarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 si extinderea acestuia cu fonduri europene a fost aprobata", a declarat, joi, purtatorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Citeste si: Un nou cutremur in Vrancea! Seismul s-a produs la miezul noptii, la o adancime de 120 de kilometri

Pe 28 august, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii hardware si software a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta".

„Este vorba de o noua investitie care prevede modernizarea infrastructurii Sistemului National Unic pentru apeluri de urgenta 112. (...) Proiectul are o valoare de 47,6 milioane de euro si o perioada de implementare de 36 de luni si consta in modernizarea componentelor de hardware si software pentru un raspuns mai prompt al agentiilor de urgenta la solicitarile cetatenilor aflati in situatii de urgenta. Beneficiile proiectului sunt cele legate de cresterea capacitatii de raspuns la solicitarile cetatenilor, reducerea timpului de asteptare al meu ca cetatean care apeleaza la 112 cu 5 secunde, de la 59 de secunde, la 54 de secunde", a spus Rovana Plumb, la acea data.

Citeste si: Doliu in presa sportiva romaneasca! Ivonne Ghita, vocea Eurosport din ultimii 14 ani, a murit. Boala de care suferea a invins

Ea a mai spus ca prin acest proiect se vor introduce mecanisme moderne de gestionare a resurselor si echipajelor de interventie si va exista o alertare automata a tuturor structurilor ce pot interveni in situatii de amploare.

„Vor exista apeluri de urgenta cu transmisii video si imagini de la locul evenimentului. Acest lucru este o noutate, pentru ca aici cetatenii vor avea posibilitatea sa transmita informatii suplimentare, precum imagini video, poze, date, text sms sau alte aplicatii de telefonie mobila, gen WhatsApp", a afirmat Rovana Plumb.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook