Situația se înrăutățește. Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

Rusia și Iranul au trimis dispozitive militare în Venezuela pentru ca acestea să facă parte dintr-un spectacol de susținere a națiunii socialiste latino-americane, a cărei economie este afectată în continuare de sancțiunile S.U.A, transmite Newsweek, citat de Hotnews.

E. V., marți 11 decembrie 2018 , 08:31

Iranul se alatura Rusiei si trimite forte armate in venezuela
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni că două avioane strategice Tupolev Tu-160, o aeronavă de transport militar Antonov An-124 și un avion Ilyushin Il-62 au ajuns pe aeroportul internațional Simón Bolívar din Caracas.

Ministrul de Apărare al Venezuelei, Vladimir Padrino, a declarat că până la 100 de ruși vor sosi în Venezuela pentru efectuarea unui exercițiu aerian comun.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

Padrino a spus că ,,nimeni din lume nu ar trebui să se teamă" de prezența aeronavelor Tu-160 și a altor aeronave rusești, deoarece ,,sunt constructori ai păcii și nu ai războiului.”

,,A voc ații Federației Ruse sunt bineveniți pe acest teren eroic", a scris Padrino, alături de imagini ale sosirii delegației militare ruse.,, Este o nouă oportunitate de a ne întări relațiile în domeniul militar și de a continua să mergem pe calea cooperării și a prieteniei sincere. Pacea este obiectivul nostru".

Rusia nu este singura țară care sprijină Venezuela.

Iranul, o altă națiune ale cărei legături neproductive cu S.U.A. provin din schimbarea regimului, oferă sprijin Venezuelei.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

La fel ca Rusia și Venezuela, Teheran a fost ținta sancțiunilor S.U.A. Cele două țări au făcut parte din tabere separate după ce revoluția islamică din 1979 a înlăturat o monarhie pro-occidentală reinstalată de o lovitură de stat susținută de CIA în 1953.

Deși relațiile s-au îmbunătățit pe măsură ce s-au reunit pentru a semna un acord nuclear în 2015, decizia lui Trump de a abandona acest drum pentru a se ocupă de acuzațiile că Republica Islamică a sponsorizat terorismul și dezvoltarea rachetelor balistice a adus relația cu Iranul într-un alt impas, precum și sancțiuni costisitoare pentru puterea musulmană siită revoluționară.

Iranul avea, de asemenea, nevoie de aliați internaționali, dar SUA au fost condamnate pentru retragerea unilaterală din acordul nuclear în luna mai.

Ceilalți semnatari ai tratatului- China, Franța, Germania, Rusia și Regatul Unit- au stabilit un sistem pentru a continua să se ocupe de Iran și pentru a ocoli sancțiunile impuse de S.U.A.

Văzând o oportunitate de a răsplăti progresele militare recente în emisfera vestică, comandantul iranian adjunct, Rear-amiralul Touraj Hassani Moqaddam, a declarat la începutul acestei luni că noul distrugător al Iranului din Sahand ar putea ajunge în curând în Venezuela.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

,,Printre planurile noastre din în viitorul apropiat se numără și trimiterea a două sau trei nave cu elicoptere speciale în Venezuela, în America de Sud, pentru o misiune care ar putea dura cinci luni", a declarat Moqaddam agenției semi-oficiale Mehr News, citată de Reuters.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si