Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Rata de infectare a ajuns, duminică, de 4.35 la mia de locuitori în București, după ce în ziua precedentă a fost de 4.1 la mie.

Author: Alexandra Costea duminică 26 septembrie 2021 , 12:28

Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Antoanela Gheorghiță, subprefectul Capitalei, a transmis că rata de infectare în București este de 4.35 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală.

Certificatul verde COVID-19 devine obligatoriu la intrarea în restaurante și cafenele în localitățiile în care incidența este între 3 și 6 la mie. Aceeași regulă este valabilă și în cazul nunților, botezurilor, meselor festive, cinematografelor, sau în sălile de spectacol și concerte.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Desfășurarea orelelor de educație fizică este permisă doar în spații deschise, copii nefiind obligați să poarte masca de protecție.

Citeste si: Carantină de noapte în jurul Capitalei. Sunt 9 localități din Ilfov cu rata de infectare peste 6 la mie

Capitala a intrat miercuri în scenariul roșu

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Totodată, în spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Citeste si: Un nou record de infectări în România în valul 4 de coronavirus. Criză majoră la ATI


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si