
Situație demnă de o comedie la Suceava! Un bărbat s-a prezentat la Urgențe și a spus că a visat urât! Cum au reacționat medicii
O situație demnă de comedie a avut loc în Suceava, după ce un bărbat s-a prezentat la Urgențe, sub pretextul că a visat urât.
În Suceava, situațiile pentru care oamenii se adresează medicilor din Unitatea de Primiri Urgențe a „Sf. Ioan cel Nou” sunt diverse, iar de multe ori nu justifică solicitarea unei consultații.
Potrivit medicului-șef al UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan, în 24 de ore, el și colegii săi văd în jur de 270 de pacienți. Totodată, în zilele de luni sunt mereu peste 300 de pacienți, dintre care 80 nu reprezintă cazuri de urgență, adică sunt ,,cazuri de cod albastru sau alb''.
Un bărbat s-a prezentat la Urgențe și a spus că a visat urât
În urmă cu o săptămână, la UPU, un sucevean s-a prezentat sub pretextul că a visat urât, potrivit monitorulsv.ro.
„A fost întrebat de colegi dacă mai are și alte probleme și a spus că nu, doar atât, a visat urât. Altul a venit fiindcă i s-a ridicat părul pe abdomen când se uita la televizor.
Care sunt cele mai frecvente cazuri?
Potrivit doctorului, în multe situații care nu reprezintă urgență, la UPU se prezintă persoane tinere, care dacă au o stare generală modificată, caută pe internet simptomele, oprindu-se la cele mai grave boli, care se asociază cu simptomele respective.
În acest caz, ei intră într-o stare de panică, mergând la Urgență.„La un moment dat aveam pe paturi în UPU patru tineri pregătiți pentru consult. Toți butonau telefoanele. Am întrebat care e urgența? Unul spunea că îi amorțește o mână, altul că i se pare că are înțepături în piept...
T oți căutau pe net direct <infarct>. Bineînțeles că infarctul poate să apară și la vârste tinere, dar nu era cazul aici. Zilnic, cel puțin o persoană se prezintă în UPU pentru că <are senzația că...>”, a spus medicul-șef al UPU Suceava.
În acest caz, potrivit medicului, de multe ori este vorba despre distonii neurovegetative, adică un dezechilibru al sistemului nervos vegetativ.
Acesta se ocupă cu funcțiile vitale, mai exact digestia, respirația, controlul temperaturii, circulația sângelui, ritmul cardiac, care apar în general pe fond de stres, suprasolicitare fizică sau mentală, consum exagerat de cafea sau alcool, schimbări hormonale sau variații mari de temperatură, potrivit monitorulsv.ro .
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.