Situatie halucinanta la Galati! Chiar daca Dunarea a inghitit faleza, mii de cetateni s-au ingramadit la Festivalul Scrumbiei! "Odata sunt Floriile! Meritam si noi, macar acum!"

Mii de galateni au venit, duminica, pe Faleza Dunarii, la "Festivalul Scrumbiei", eveniment care cuprinde concursuri pe teme pescaresti, expozitii, un targ al mesterilor populari si spectacole pentru care Primaria a alocat aproape 120.000 de lei, in conditiile in care nivelul fluviului a crescut foarte mult, iar apa a acoperit mare parte din aleea pietonala a Falezei Inferioare.

Author: G. S. duminică 01 aprilie 2018 , 14:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Festivalul Scrumbiei, eveniment traditional organizat la Galati, in ziua de Florii, a reunit pe Faleza Inferioara a Dunarii numerosi galateni, in ciuda vantului puternic, dar si a faptului ca din cauza nivelului crescut al fluviului apa a acoperit aproape in totalitate aleea pietonala, participantii fiind nevoiti sa circule mai mult pe spatiile verzi.
 
 
In cadrul Festivalului se desfasoara concursuri pe teme pescaresti, expozitii, un targ al mesterilor populari, spectacole pentru copii si concerte de muzica populara si usoara. De asemenea, cei prezenti se pot se pot delecta cu scrumbie facuta la gratar, dar si alte produse specifice pescaresti.
 
 
"E cam scumpa scrumbia, 20 de lei bucata; la piata e 42 de lei kilogramul, dar odata sunt Floriile. Meritam si noi macar acum", a spus un barbat prezent pe Faleza.
 
In continuare, autoritatile ii astepta pe galateni sa vina in numar cat mai mare la Festivalul Scrumbiei.
 
"Este o sarbatoare extraordinara asteptata de multi galateni. Ii asteptam pe oameni sa vina in numar cat mai mare pe Faleza Inferiara a Dunarii, chiar daca aceasta este inundata de Dunarea turbata...vine turbat de mare. Dimensionile le cunoastem, suntem in prag de inundatie. Anul acesta scrumbia a fost foarte rara, nu a urcat deloc pana in zona noastra, pescarii au suferit la capitolul acesta, dar cu natura nu te pui", a spus viceprimarul municipiului Galati, Picu Apostol Roman.
 
Dunarea a ajuns, duminica, la Galati, la un nivel de 617 cm, in crestere cu 7 cm fata de sambata, in conditiile in care inca de vineri s-a depasit cota de inundatii de 600 de cm.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si