Situatie incredibilă la Vaslui! Angajatii de la Protectia Copilului inrosesc liniile erotice in timpul serviciului

Controlorii financiari au descoperit că in 2016, telefoanele de serviciu ale Directiei au fost folosite pentru apeluri la tot felul de linii taxate special, inclusiv la linii erotice.

A.L., miercuri 22 noiembrie 2017 , 16:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“S-au efectuat plati, in 2016, peste abonamentul lunar pentru diverse servicii pe mobil, care nu se justifica, neavand legatura cu activitatea institutiei (internet tarifat Mobil Extra, servicii cu suprataxa– SMS intensiv in retea si in alte retele), divertisment, apeluri si SMS-uri internationale, apeluri si servicii internet in roaming utilizate de salariati care nu au efectuat deplasãri externe sau au atributii pe proiecte de colaborare, in sumade 28.249 lei”, se arata in raportul Curtii de Conturi, citat de vremeanoua.ro.

Mortii primeau bani de la DGASPC

Mai mult, verificandu-se cuantumul indemnizatiilor de handicap pe anii 2014, 2015 si 2016, controlorii financiari au ramas interzisi.

Pentru a afla dacabanii s-au achitat corect, s-au intersectat bazele de date de la Protectia Copilului, care au primit indemnizatii in perioada 2014-2016, cu cele de la Evidenta Persoanelor. Asa au descoperit cas-au fãcut plãti cãtre cinci persoane cu handicap care decedaseraintre timp, in 2015, dar si cãtre alte opt persoane decedate in 2016.

Mai grav, potrivit vremeanoua.ro, se pare cadesi exista un protocol intre cele douainstitutii – Protectia Copilului si Serviciul de Evidentaa Persoanelor judetean – pentru verificarea si suprapunerea bazelor de date, nu s-a efectuat niciodatao confruntare a acestor informatii.

Controlorii Curtii de Conturi Vaslui au procedat la o verificare incrucisatasi in cazul biletelor de cãlãtorie gratuite, pentru persoanele cu handicap, folosind pentru comparatie datele de la DGASPC, cu cele de la Casa de Sãnãtate, Evidenta Persoanei si alte institutii de profil. Asa s-a constatat ca au fost decontate in mod necuvenit 154 de bilete de cãlãtorie dus-intors, in diverse localitãti din tarã, aferente unui numãr de 58 de persoane cu handicap, desi persoanele respective figurau ca avand spitalizare continuã, in acele perioade.

In conditii la fel de suspecte, s-au decontat cãlãtoriile in cazul unui numãr de 11 persoane cu handicap sau insotitori, desi acele persoane au decedat in 2016. 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit o mare actriță! Doliu în România! A murit o mare actriță!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si