Situaţie inedită. Procurorul Florentina Mirică, apropiată a Laurei C.Kovesi, cere încetarea activităţii sale în DNA

E. V., joi 22 noiembrie 2018 , 20:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Procurorul Florentina Mirică, cunoscută drept o apropiată a fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, scrie Mediafax.

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea doamnei Mirică Florentina de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", este un punct de pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 26 noiembrie 2018.

Şedinţa este programată pentru ora 09.30.

Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară. Ea a instrumentat dosare controversate. Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne. De altfel, în dosarul în care este investigat Gabriel Oprea, dar şi fostul ministru de Interne Petre Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI, Florentina Mirică a fost şi cercetată disciplinar, fiind acuzată că a divulgat date confidenţiale din dosar. Pe 27 iunie, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis respingerea acestei acţiuni disciplinare.

Florentina Mirică a fost, de altfel, şi primul candidat care s-a înscris pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, însă a fost respinsă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, alătri de Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr.

În 2014, ea a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din DNA, serviciu care a fost desfiinţat în octombrie în urma înfiinţării Secţiei de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General.

sursa foto: Observator 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si